Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Čisté slávky - jak to udělat, co použít (ocet)

Slávky necháme hodinu máčet ve vodě se solí a několika kapkami octa. Poté je opláchneme pod proudem vody.

Zápach smažených sardinek - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Aby nám po smažení sardinek v kuchyni nezůstával rybí zápach, dobře je očistíme, posypeme tymiánem a solí a zakápneme trochou octa. Pak už je stačí jen obalit v mouce a můžeme smažit.

Křehké maso - jak to udělat, co použít (ocet, olej)

Maso necháme přibližně hodinu naložené ve směsi stejného dílu olivového oleje a octa. Bude tak křehčí.

Zápach z kuřete při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Aby kuře vydávalo příjemnější vůni, vložíme jej před vařením na 15 minut do vody s trochou octa a poté opláchneme.

Čištění kuřete, slepice před vařením - jak, čím čistit, omývat (ocet)

Chceme-li kuře (nebo slepici) před vařením vyčistit, je dobré je omýt ve vodě s vinným octem. Je to snazší a rychlejší.

Zápach květáku při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Ocet nám pomůže vyhnout se silnému pachu, který květák podobně jako kapusta uvolňuje při vaření. Stačí ho jen trochu přilít do vody, v níž se zelenina vaří, a potom hrnec přiklopit a zakrýt froté utěrkou namočenou ve studené vodě s octem. Když je květák hotový, postavíme stále ještě přiklopený hrnec pod proud studené vody a počkáme, dokud se voda uvnitř nepřestane vařit.

Tmavnutí, hnědnutí květáku při přípravě - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Květák bude bělejší, když ho budeme omývat ve vodě s trochou octa.

Červené zelí - blednutí, ztráta barvy při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)

Když červené zelí před vařením pokapeme vinným octem, neztratí barvu.

Tmavnutí artyčoků a ztráta barvy při vaření - jak, čím zabránit, zamezit (ocet, mouka)

Aby artyčoky při vaření neztratily barvu a neztmavly, přidáme na litr vody 1 lžíci octa a 1lžíci mouky.

Tmavnutí brambor při vaření - jak, čím zabránit (ocet)

Brambory neztmavnou, jestliže do vody, v níž je vaříme, přidáme 1 lžíci octa. Ze stejného důvodu se doporučuje ponořit je po oloupání do vody se 2 lžícemi octa.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny