Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak vařit vložky do polévek - rady, doporučení

Všechny vložky do polévek, knedlíčky, játrová rýže, noky apod. vaříme vždycky zvlášť a teprve potom je vkládáme do hotové a ochucené polévky.

Jak, čím dodat polévce barvu - postup, návod

Naše babičky používaly do polévek kvůli barvě šafrán. Dnes si můžeme pomoci tak, že najemno nakrájenou mrkev nebo karotku osmažíme na tuku nebo másle a pak ji přidáme do polévky.

Jak chladit polévku, aby nezkysla - postup, návod

Aby se nám polévka do druhého dne nezkazila, hlavně nezkysla, postavíme ji v nezakrytém hrnci na drátěnou podložku nebo ji podložíme na jedné straně vařečkou, aby pod ni mohl vzduch. Několikrát ji zamícháme, aby se z tuku nevytvořil celistvý povrch. Když polévka vystydne, postavíme ji do chladna.

Jak, čím dodatečně zahustit polévku - postup, návod

Jestliže chceme dodatečně mírně zahustit polévku, můžeme zkusit trik našich babiček. Jakmile jsou všechny suroviny v hrnci uvařené, přistrouháme k nim syrovou bramboru a vše krátce povaříme.

Co přidat do vývaru, aby v něm zůstalo maso křehké a šťavnaté - rady, doporučení (alkohol, citrón)

Polévkové maso bude křehké a šťavnaté pokud do vody, v níž se maso vaří, přilijeme trochu vínovice nebo koňaku. Jestliže nechceme použít alkohol, vložíme do vroucího vývaru několik plátků citronu.

Jak dlouho, jakou dobu vařit polévku s jíškou - rady, doporučení

Polévka musí být hladká, dobře provařená. Proto jíšku zaléváme studenou vodou nebo prochladlým vývarem, metlou dobře rozšleháme a vaříme nejméně 15 až 30 minut.

Jak, čím vylepšit chuť polévek -tipy, rady, doporučení

Každá polévka získá na chuti, vaříme-li v ní kosti, brzlík, srdce, či játra nebo do ní použijeme omáčku z pečení. Polévky vylepšujeme polévkovým kořením, mletými kapiemi a polévkovými kostkami, bujóny …

Kolik, jaké množství česneku použít na dochucení zeleninové polévky - tipy, rady, doporučení

Na 1 l masového vývaru nebo zeleninové polévky přidáme 2-3 ks stroužky česneku.

Kolik, jaké množství česneku použít na dochucení omáčky, marinády - tipy, rady, doporučení

Na dochucení omáčky používáme 3-4 ks stroužky česneku na 1 l vody. Toto pravidlo platí například pro rajčatovou omáčku, ale i pro různé marinády na grilování, či jiné pikantní omáčky.

Co je pražená mouka, jak se dělá a k čemu se používá

Mouka pražená se používá na zahuštění polévek a omáček, protože pak mají jemnější chuť a jsou lépe stravitelné než zahuštěné jíškou. Mouku pražíme zvolna v troubě nebo na kamnech na suchá, čisté pánvi nebo na plechu. Praží se do světlehněda.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny