Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)

Do vody, ve které vaříme rýži, přidáme pár klapek citrónové šťávy. Rýže zůstane bílá.

Jak, čím dodat slepičímu vývaru pálivou chuť - tipy, rady (feferonka)

Slepičí vývar získá vynikající chuť, pokud v něm povaříme červenou feferonku.

Silný vývar z kostí - postup, návod

Na 1 l vývaru potřebujeme 1/2 kg kostí (na čistý vývar nepoužíváme tučné morkové kosti). Vložíme do studené vody a vaříme mírným varem 3 hodiny.

Jak uvařit silnou hovězí polévku - rady, doporučení

Pokud chceme mít silnou hovězí polévku, necháme maso co nejdéle povařit a odležet ve vodě teplé 60 - 70 °C, protože při této teplotě dochází k nejintenzivnějšímu vyluhování šťávy.

Jak vypadá polévka z koňského masa

Maso koňské je nasládlé a i proto polévka z koňského masa je velmi mastná a podivně žlutá.

Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)

Bramborová kaše je bez pochyby velká pochoutka, ale pokud v ní objevíte kyselou chuť, už nikdy nebudete chtít jinou verzi. Do bramborové kaše proto nasekejte nadrobno sterilovanou okurku klidně i s cibulkou. Chuť je výtečná.  

Číst dál: Jak vylepšit chuť bramborové kaše (sterilovaná okurka)

Jak zvýraznit barvu bramborové kaše (kurkuma)

Bramborová kaše bude mít lepší barvu, pokud do ní přisypete trošku kurkumy. Malé množství kurkumy (na špičku nože) zvýrazní barvu, ale neovlivni nijak zásadně chuť bramborové kaše.  

Číst dál: Jak zvýraznit barvu bramborové kaše (kurkuma)

Jak připravit z bílků kapání do polévky - postup, návod

Z bílků si můžeme připravit i kapání do polévky. Na 1 bílek dáme 2 lžíce mléka a 2 rovné lžíce hrubé nebo polohrubé mouky. Dobře vypracujeme v hrnečku. Chceme-li mít kapání jako drobné nudličky, lijeme je do vroucí vody přes vidličku, kterou držíme nad polévkou. Chceme-li mít polévku kapáním zahuštěnou, lijeme je do vroucí vody a potom vidličkou rozšleháme. Polévku musíme více ochutit petrželovou nebo jinou natí, aby nebyla mdlá.

Vaječné bílky jako příloha k salátu, příloha k salátu z vaječných bílků - recept

Bílky dáme do hrnečku, osolíme, přidáme trochu vody, několik kapek octa a malý kousek másla. Vaříme asi 4 minuty. Potom ho vyndáme a můžeme usekat jako přílohu k salátu, na obložené chlebíčky apod.

Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)

Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou …

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny