Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak ochutit rýži pomocí fíků - postup, návod

Suché fíky se hodí ke zlepšení chuti pro hnědou rýži. Pod nedovařenou rýži namícháme šálek suchých fíků a trochu kari koření. Rýži pak připravujeme obvyklým způsobem.

Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku - tipy, rady, návody

Jak zabránit schládnutí omáčky v omáčníku
Podáváme-li omáčku v omáčníku, často se stane, že vychladne dříve, než ji stačíme servírovat. Proto omáčník nejprve zahřejeme v troubě.

Přesolená omáčka - jak, čím ji napravit, spravit - tipy, rady

Pokud jsme přesolili omáčku, vylepšíme ji přidáním lžičky medu.

Na co si dávat pozor při vaření omáčky, jak předejít zřídnutí omáčky - tipy, rady, doporučení

Omáčka vždy řídne, jestliže do ní přidáme kyselé součásti nebo vodnatější zeleninu, např. rajčata nebo papriku, okurky apod. Chceme-li tomu předejít, uděláme základní omáčku hustší nebo ji před závěrem zahustíme škrobovou moučkou.

Jak, čím napravit, spravit překyselenou omáčku - tipy, rady

Překyselenou omáčku napravíme, když do ní přidáme na špičku nože jedlou sodu.

Jak to udělat, aby se na povrchu omáčky nevytvořil škraloup - tipy, rady

Na povrchu hotové omáčky se nevytvoří škraloup, napíchneme-li na vidličku kousek másla a přejedeme jím několikrát po povrchu omáčky.

► Jak spravit připálenou omáčku, polévku - rady, tipy, zkušenosti

Připálená omáčka nebo zapražená polévka - přelijeme ji  ihned do jiné nádoby. Můžeme ji opavit povařením s chlebovou kůrkou. Spálená chuť jídla se zmírní.  

Proč v omáčce nevařit strouhaný křen, jak zabránit zhořknutí křenu v omáčce - rady, doporučení

Strouhaný křen v omáčce nikdy nevaříme, protože jinak by zhořkl nejen křen, ale i omáčka.

Jak, čím vylepšit zvěřinovou omáčku, aby měla pikantnější chuť - tipy, rady

Omáčku na zvěřinu vylepšíme a dodáme jí pikantní chuti, když do ní dáme několik jalovců a lžíci citronové šťávy.

► Jak, čím zmírnit kyselou chuť rajčatové omáčky - tipy, rady

Kyselou chuť  rajské neboli rajčatové omáčky zmírníme přidáním mléka nebo smetany.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny