Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo

Drobení do polévky snadněji nastrouháme, přidáme-li do hmoty na špičku nože sádla.

Jak správně vařit zelňačku

Zelňačka - kyselé zelí a brambory nevaříme nikdy v jednom hrnci, ale každé zvlášť. Kyselost zelí brání bramborům změknout.

Jak uvařit slepičí vývar bez slepice

Když nastrouháme jednu menší mrkev a osmahneme na lžičce másla, zalijeme, přidáme jemné nudle a povaříme, získáme chutný falešný slepičí vývar s krásnou barvou.

Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky

Tuk z příliš mastné polévky odstraníme, když-ji necháme úplně vychladnout, a pak usazený tuk sebereme.

Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve

Polévka je chutnější, když nastrouhanou mrkev osmahneme.

Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku

Připálenou čočkovou polévku zachráníme, když do ní přidáme několik kapek citronu.

Co dělat, co použít, když přesolíme polévku

Přesolená polévka není žádná tragédie. Vlijeme do ní dva syrové bílky, které se v polévce srazí a odeberou polévce nežádoucí slanou chuť. Potom stačí polévku přecedit.

Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)

Zeleninové polévky zahustíme taveným sýrem.

Jak, čím docílit pikantní chuti vývaru

Pikantní chut' vývaru docílíme nastrouhanou nivou.

Jak odstranit hrudky v omáčce snadno a rychle

Jak odstranit hrudky v omáčce? Hrudky, které se vám udělaly v omáčce, odstraníte, když použijete tyčový mixér nebo šlehač s metličkami.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny