Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Jak udělat nadýchané bramborové knedlíky - postup, návod, tipy, rady

Nadýchané bramborové knedlíky. Bramborové knedliky budou nadýchanější a vláčnější, když do těsta přimícháte trochu měkkého tvarohu.

Grilované krutony s kozím sýrem jako příloha k polévce - recept, postup, návod

Grilované krutony s kozím sýrem z trouby. Krutony jsou oblíbenou přílohou k polévce. Zkuste je jednou jinak: Nakrájejte bagetu na tenké plátky a v troubě je po jedné straně ogrilujte. Obraťte je a každý plátek obložte kozím sýrem a grilujte další asi tak 2-3 minuty.

Jak vylepšit pizzu pomocí sardelové pasty

Jak vylepšit pizzu? Skvěle okořeníte pizzu tím, že ji před obložením zeleninou, sýrem, šunkou apod. pomažete sardelovou pastou.

Vaječný svitek - proč by se měl dělat před smažením tenký?

Vaječný svitek dělejte tenký. Vyhnete se tak skutečnosti, že vaječný svitek po prosmažení často bývá uvnitř neprosměžený. Je tedy nutné buď aby byl tenký nebo aby se dlouho prosmažil, což není zdravé. 

Vaření brambor ve slupce - jak dodat slanou chuť bramborám?

Brambory vařené ve slupce např. do bramborového salátu vaříme vždy v osolené vodě. Sůl bez problému prostoupí pod slupku brambory a ta má slanou chuť. Vaření brambor v neosolené vodě je amatérský počin.

Jak zkrátit dobu vaření brambor

Brambory nakrájejte na malé kousky, a pak je teprve vařte. Budou rychleji hotové a vy tak ušetříte za energie.

Jak se zbavit žmolků z jíšky v omáčce

Omáčku se žmolky můžete propasírovat přes husté síto. Jednodušší a také rychlejší je ji krátce rozmixovat, žmolky se pak úplně ztratí.

► Co dělat s přesolenou polévkou, jak ji odsolit

Přímo do přesolené polévky nastrouhejte jeden velký oloupaný  brambor. Ten slanou chuť   polévky zmírní. Případně  přilijte ještě trochu vody  nebo smetany. Také můžete  do polévky vložit dvě  brambory překrojené na polovic,   povařit je a asi po deseti  minutách je vyndat.

Jak se vyhnout rozvaření bramborových knedlíků

Aby se bramborové knedlíky nerozvařily, přidáme do vroucí vody dvě polévkové lžíce hladké mouky.

Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté

Když si připravujete hranolky (pomfrity) doma sami, fritujte je dvakrát, ale jenom krátce. Tak budou zvenku zlatohnědé a křupavé, ale uvnitř zůstanou pěkně měkké a šťavnaté. Velice aromatické budou, ofritujete-li je na oleji z podzemnice olejné.

Číst dál: Jak udělat hranolky křupavé, přitom měkké a šťavnaté

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny