Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Uchování potravin

Jak skladovat, uchovávat pomeranče, aby co nejdéle vydržely - rady, doporučení

Chceme-li pomeranče uchovat delší dobu, zabalíme každý zvlášť do hedvábného papíru a uložíme je do chladné místnosti …

Jak uchovávat, skladovat uzené maso - tipy, rady (otruby)

Uzené maso dlouho vydrží a neplesniví, pokud je uložené v otrubách.

Jak skladovat, uchovávat vnitřnosti, mleté maso - rady, doporučení

Vnitřnosti skladujeme nejvýše 1-2 dny a syrové mleté maso zásadně spotřebujeme ještě týž den, kdy jsme je koupili. Nikdy by nemělo ležet nezpracované déle než 12 hodin.

Jak při skladování uchránit maso pře hmyzem - tipy, rady, doporučení (cibule, voda, ocet)

Maso, např. na chalupě, chráníme nejlépe před mouchami, když jeho povrch obložíme vrstvou cibule. Přesto je dobré posolené čerstvé maso vložit do větší nádoby se studenou vodou a několikrát vodu vyměnit. Nebo je zabalit do utěrky namočené v octové vodě a uložit je na chladném místě.

Jak uchovat na delší dobu větší množství masa - postup, návod

Když se nám podaří koupit nebo ze zabijačky získat větší množství masa, můžeme si jej uchovat na delší dobu tak, že ho nakrájíme na plátky a ty mezi sebou proložíme vrstvou potravinářské fólie a potom zabalíme do mikroténového sáčku.

Jak uchovávat telecí a vepřové maso, aby zůstalo svěží - tipy, rady (víno, pivo)

Maso telecí a vepřové uchováme svěží, když jej ponoříme do bílého nebo červenho vína, světlého piva.

Jak uchovávat telecí a vepřové maso, aby zůstalo co nejdéle svěží - tipy, rady (mléko, podmáslí)

Maso telecí a vepřové uchováme svěží, když jej ponoříme do mléka nebo podmáslí.

Jak uchovávat syrové hovězí maso, aby zůstalo déle čerstvé - rady, doporučení

Syrové hovězí maso uchováme delší dobu svěží, když jej položíme na arch papíru namočeného v oleji. Maso často obracíme.

Jak zabránit vyschnutí hořčice - tipy, rady, návod (citron)

Hořčice nevysychá, vložíme-li na její povrch kolečko citronu. Často jej vyměňujeme. Když je vyschlá, opět zvláční, přidáme-li do ní trochu octa a dobře promícháme. Můžeme ji zředit lákem z okurek.

Jak uchovat bílky mražením, jak zmrazovat bílky, aby se daly později použít - postup, návod

Bílky uchováme sušením nebo mražením. Při mražení je rozšleháme a uložíme do misek předmrazit a pak narovnáme do sáčků. Jedna kostka bílku je jeden bílek z vejce. Potom je rozmrazujeme a používáme podle potřeby.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny