Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Vaření, pečení, smažení - rady, tipy, zlepšováky

Jak udělat, usmažit nadýchané palačinky - postup, návod (sodovka, rum)

Pokud do těsta přidáme trošku sodovky nebo jednu či dvě lžíce rumu, budou palačinky nadýchané. Je ale potřeba, nechat těsto alespoň hodinu ležet, aby mouka mohla nabobtnat. Bude potom stravitelnější.

Způsoby, jakými lze péct nákyp - tipy, rady

Troubu při pečení nákypů zbytečně neotvíráme. A když, tak velice opatrně, abychom prudkým trhnutím nebo nárazem nezpůsobili sražení těsta. Nákypy můžeme péci i v páře. Nádobu postavíme do jiné nádoby s vařící vodou, aby sahala asi do 3/4 formy s nákypem a zvolna pečeme. Musíme občas dolévat vodu.

Obalování řízků - co přidat do rozšlehaného vejce, aby byla kůrka lehká a chutná - tipy, rady (pivo)

Při obalování řízků můžeme přidat do rozšlehaného vajíčka 1-2 lžíce piva, kůrka pak bude lehká a chutná.

Jak, čím předejít přepalování tuku - tipy, rady, doporučení (mrkev)

Přidáme-li do tuku na smažení několik koleček syrové mrkve, předejdeme jeho přepalování.

Jak zpevnit, ztužit šlehačku, bez použití ztužovače šlehačky - tipy, rady, doporučení (bílek)

Šlehačku zpevníme - nemáme-li po ruce tužidlo - tím, že do ní zašleháme tuhý sníh z jednoho vaječného bílku.

Jak připravit ze sněhu falešnou šlehačku, ovocnou pěnu - tipy, rady

Přidáním tuku připravíme ze sněhu s cukrem falešnou šlehačku, s různými zavařeninami nebo protlakem z upečených jablek získáváme různé pěny.

Jak usmažit šťavnaté karbenátky - tipy, rady (bílek)

Karbanátky budeme mít šťavnatější, když je předem namáčíme v mírně rozšlehaných bílcích.

Čím potírat pečivo během pečení, aby bylo krásně lesklé - tipy, rady

K potírání pečiva postačí bílek s trochou mléka nebo vody a špetkou cukru.

Jak to udělat, aby těsto na koláče bylo rovnoměrně sladké - tipy, rady

Pečivo bude rovnoměrně sladké, jestliže krystalový cukr rozpustíme v trošce vlažného mléka.

Jak to udělat, aby pečením vysušené pečivo zvláčnělo - tipy, rady, zlepšováky

Pečivo vysušené pečením sejmeme ihned z plechu a přikryjeme utěrkou. Po chvíli zvláční.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny