Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Uchování potravin

Uchovávání žloutků v lednici - jak uchovat, skladovat (sůl, voda)

Pokud je do receptu potřeba jeden nebo více vaječných bílků, můžete několik dní uchovávat i samotné žloutky ponořené do osolené vody ve skleničce.

Uchovávání žloutků v lednici - jak uchovat, skladovat (olivový olej)

Pokud je do receptu potřeba jeden nebo více vaječných bílků, můžete několik dní uchovávat i samotné žloutky zalité olivovým olejem v šálku.

Skladování, uchovávání syrového masa v lednici - jak skladovat, aby vydrželo déle čerstvé (citron, sůl)

Pro lepší skladování syrového masa, které nemůžete uvařit v den nákupu, ho potřete půlkou citronu a posypejte jemnou solí.

Skladování, uchovávání syrového masa v lednici - jak skladovat, aby vydrželo déle čerstvé (olej, ocet)

Pro lepší skladování syrového masa, které nemůžete uvařit v den nákupu, ho lehce potřete olivovým olejem a pak ho zabalte do utěrky navlhčené bílým octem.

Banány déle čerstvé - jak, čím prodloužit čerstvost, zabránit zkažení (alobal)

Zabalíte-li po nákupu stopky do alobalu, vydrží banány déle čerstvé.

Uchovávání, skladování ovoce, zeleniny v chladničce - jak uchovávat, odstranit vlhkost (kuchyňský papír)

Před uložením ovoce a zeleniny do chladničky položte na dno přihrádky kuchyňský papír. Zbavíte se tak nadbytečné vlhkosti a potraviny zůstanou déle čerstvé.

Nakrojená šunka déle vydrží - jak to udělat, co použít (bílek)

Nakrojená šunka déle vydrží, potřete-li ji v místě řezu čerstvým bílkem.

Rozkrojený citron - jak skladovat, uchovávat, aby si zachoval co nejvíce vitamínů

Rozkrojený citron ukládejte vždy na talířek řeznou plochou dolů - zabráníte tak okysličování, které má nepříznivý vliv na vitamin C.

Plátky chleba déle čerstvé, neoschlé - jak to udělat, co použít (řapíkatý celer)

Plátky chleba zůstanou déle čerstvé, vložíte-li k nim do sáčku stonek řapíkatého celeru, který působí jako zvlhčovač.

Listový salát dlouho čerstvý - jak to udělat, co použít (toast)

Listový salát zůstane dlouho čerstvý, uzavřete-li jej do igelitového sáčku s hodně opečeným toastem. Chléb do sebe nasákne přebytečnou vlhkost, která způsobuje vadnutí salátu. Když toast vyměníte vždy, když zvlhne, salát zůstane křupavý až dva týdny.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny