Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Uchování potravin

Zavařené smažené řízky - jak zavařit, uchovat

Naklepané a osolené maso obalíme v mouce, vejcích a ve strouhance a v rozehřátém oleji usmažíme dozlatova. Ještě horké řízky vložíme do sklenic, do každé sklenice nalijeme asi 1dl vody, uzavřeme víčky s červeným těsněním a

Číst dál: Zavařené smažené řízky - jak zavařit, uchovat

Zavařené syrové kuře - jak zavařit, uchovat

Syrové kuřecí porce (4 vykostěné porce) osolíme, vložíme do 0,7 l sklenice, zalijeme 3 lžícemi studené vody, uzavřeme víčkem s červenou gumičkou a sterilujeme 2 hodiny při 100 C. Takto zavařené kuře uskladněné na temném místě vydrží i rok.

Uzené maso se zelím - jak připravit, zavařit, uchovat

Uzené maso uvaříme do poloměkka, nakrájíme na porce a vložíme do sklenic. Poklademe povařeným kyselým zelím, zalijeme troškou vývaru z uzeného, uzavřeme víčky s červeným těsněním a sterilujeme hodinu při 100 °C, druhý den

Číst dál: Uzené maso se zelím - jak připravit, zavařit, uchovat

Uzené maso, klobásky - jak zavařit, uchovat

Na kostky nakrájené uzené maso nebo klobásky vložíme do sklenic o obsahu 0,7 l, do každé přilijeme 1-2 cm vody a uzavřeme víčky s červeným těsněním. Sterilujeme hodinu při teplotě 95 °C, druhý den sterilaci ještě jednou zopakujeme (45 minut).

Zavařený guláš - jak zavařit, uchovat

Guláš připravíme běžným způsobem, ale nezahušťujeme. Nalijeme ho do sklenic asi 3 cm pod okraj, uzavřeme víčky s červeným těsněním a sterilujeme 50 minut při teplotě 100 C. Stejným způsobem můžeme zavařit guláš či podobné jídlo,

Číst dál: Zavařený guláš - jak zavařit, uchovat

Zavařené hovězí maso - jak zavařit, uchovat

Hovězí maso, nejlépe kližku, nakrájíme na kostky nebo na plátky, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme na rozpáleném oleji. Zalijeme horkým vývarem tak, aby maso bylo ponořené, a vaříme přikryté pokličkou do poloměkka.

Číst dál: Zavařené hovězí maso - jak zavařit, uchovat

Zavařený salát z uzených ryb - jak připravit, zavařit, uchovat

Uzené ryby pečlivě obereme z kostí a asi po třícentimetrových vrstvách vkládáme do sklenic. Každou vrstvu poklademe tenkými půlkolečky cibule, 3 kuličkami pepře, 2 kuličkami nového koření a 1 malým bobkovým listem. Povrch zalijeme

Číst dál: Zavařený salát z uzených ryb - jak připravit, zavařit, uchovat

Zavařené uzené ryby - jak zavařit, uchovat

Porce uzené ryby vložíme do sklenic, přidáme několik lžic oleje, uzavřeme a sterilujeme hodinu při teplotě 100 C, druhý den sterilaci zopakujeme.

Zavařené rybí filety - jak zavařit, uchovat

Rybí filety vložíme na hodinu do nálevu z 1 l vody a 50 g soli, poté je necháme okapat a naskládáme do zavařovacích sklenic. Uzavřeme víčky a steriluieme 1 a 1/2 hodiny při teplotě 95 C.

Nasekaná cibule - jak skladovat, uchovat, aby vydržela čerstvá několi dnů

Nasekaná cibule vydrží až 10 dnů jako čerstvá, když ji dáme do nádoby z plastické hmoty, dobře uzavřeme a vložíme do chladničky.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny