Zelenina, zeleninové saláty
► Rajčatové čatní, čatný se švestkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: neděle 14. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1983x
Rajčatové čatní se švestkami - příprava: Rajčata, švestky, jablka, cibuli a česnek očistíme a pokrájíme, vložíme do kastrolu, podlijeme troškou vody, přidáme koření, cukr a ocet a vše vaříme tak dlouho, až se směs rozdusí a zhoustne.
► Rajčatové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2762x
Rajčatové čatní - příprava: Očištěná rajčata a oloupané cibule pokrájíme, vložíme do hrnce, přidáme prolisovaný česnek, kari koření, mletou papriku a sůl a vaříme, až směs zhoustne. Pak přidáme oloupané a na kostičky nakrájené jablko,
Číst dál: ► Rajčatové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Čatní, čatný z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 3157x
Čatní z červené řepy - příprava: Oloupanou řepu nakrájíme na kostky, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byla akorát ponořená. Přidáme pokrájenou cibuli, česnek a papričku, cukr, ocet a skořici a vaříme, až směs zhoustne. Z
Číst dál: ► Čatní, čatný z červené řepy - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Křenové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2234x
Křenové čatní - příprava: Očištěná rajčata, cibule a feferonky nakrájíme na menší kousky, vložíme do kastrolu, přidáme nastrouhaný křen, prosolíme a necháme do druhého dne stát. Druhý den přidáme cukr, ocet a koření a pod pokličkou
Číst dál: ► Křenové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
► Cuketové čatní, čatný s jablky a meruňkami - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2071x
Cuketové čatní s jablky a meruňkami - příprava: Očištěnou cuketu, zralé meruňky a jablko nakrájíme na kostičky a osmahneme na másle. Přidáme rozinky a koření a podle chuti osolíme. Nandáme do skleniček, zavíčkujeme a
Kořeněný rajčatový kečup - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2014x
Kořeněný rajčatový kečup - příprava: Očištěnou zeleninu a jablka pokrájíme a za občasného zamíchání rozvaříme. Přilijeme ocet a ještě 5 minut povaříme. Pak přidáme cukr, sůl a koření a ještě vaříme asi půl hodiny. Směs
Rajčatový kečup s jablky a rozinkami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2246x
Rajčatový kečup s jablky a rozinkami - příprava: Očištěná rajčata, jablka a cibuli pokrájíme a 20 minut povaříme. Přidáme rozinky, rajčatový protlak, cukr, ocet, sůl, mletou papriku a skořici a za častého míchání hodinu podusíme.
Číst dál: Rajčatový kečup s jablky a rozinkami - jak připravit, udělat
Pikantní kečup s feferonkami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1841x
Pikantní kečup s feferonkami - příprava: Zeleninu očistíme a pokrájíme, přidáme ostatní ingredience a povaříme asi hodinu. Pak vše propasírujeme přes síto, povaříme do zhoustnutí a dochutíme. Kečup nalijeme do skleniček, uzavřeme
Číst dál: Pikantní kečup s feferonkami - jak připravit, udělat
Rajčatový kečup s paprikami a jablky - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 1786x
Rajčatový kečup s paprikami a jablky - příprava: Očištěnou zeleninu a jablka pokrájíme, přidáme ostatní suroviny a vše v kastrolu rozvaříme. Uvařené rozmixujeme a propasírujeme. Naplníme do skleniček, uzavřeme a sterilujeme 20 minut
Číst dál: Rajčatový kečup s paprikami a jablky - jak připravit, udělat
Rajčatový kečup s paprikami - jak připravit, udělat
Zveřejněno: sobota 13. srpen 2016 | Vložil: MUDr. Zbyněk Mlčoch | Zobrazeno: 2051x
Rajčatový kečup s paprikami - příprava: Očištěná rajčata, papriky a cibuli rozemeleme, přidáme cukr, olej a přípravek Deko a za častého míchání hodinu podusíme. Horkou směs propasírujeme, nalijeme do skleniček, zavíčkujeme a
Číst dál: Rajčatový kečup s paprikami - jak připravit, udělat
Další rady a tipy v této kategorii:
- Lehce pikantní kečup - jak připravit, udělat
- Domácí kečup - jak připravit, udělat
- Nakládání zeleniny - Nakládané fazolové lusky
- Nakládání zeleniny - Kysané bylinkové zelí
- Nakládání zeleniny - Kysané kedlubnové zelí s jablky
- Nakládání zeleniny - Kysané zelí
- Nakládání zeleniny - Nakládané okurky
- Nakládání zeleniny - Výraznější sladkokyselý nálev
- Nakládání zeleniny - Jemný sladkokyselý nálev
- Nakládání zeleniny - Nakládaná kukuřice
Další rady v kategorii
-
Bílé hlávkové zelí - postup, příprava
-
Bílé zelí po uvaření chutnější, mekčí - jak to udělat, co použít (brambor)
-
Brokolice - jak to udělat, co použít, aby se během vaření zmírnila její chuť - tipy, rady
-
Čalamáda se nezkazí - jak to udělat, co použít (křen)
-
Čalamáda z červené řepy - jak připravit, udělat
-
Čalamáda z gigantů - jak připravit, udělat
-
Čalamáda ze zelí a paprik - jak připravit, udělat
-
Čekanka hořká, nahořklá - jak, čím zbavit hořkosti (vlažná voda)
-
Celer déle vydrží, nezkazí se - jak to udělat, co použít (alobal)
-
Černání celeru na vzduchu - jak, čím zabránit, zamezit (ocet)
-
Červená řepa pečená v troubě - postup, návod
-
Červená řepa se zelím - jak připravit, udělat
-
Červená zelenina při strouhání, krájení fialoví, hnědne - jak, čím vrátit červenou barvu (ocet)
-
Červené zelí na karamelu s jablky - postup, příprava
-
Červené zelí s povidly - postup, příprava
-
Červené zelí s rumový mi rozinkami - postup, příprava
-
Česnek - jak dodat salátu česnekové aroma
-
Česnek - jak to udělat, aby česnek nebyl dlouho cítit a nepálil
-
Česnek - jak, čím zjemnit jeho chuť (mléko)
-
Česnek a saláty - tipy, rady
-
Česnek naložený v kořeněném oleji - jak připravit, udělat
-
Česnek naložený v oleji - jak připravit, udělat
-
Česneková pasta - jak udělat, připravit (česnek, sůl)
-
Chilli papričky Jalapeiío nebo Ancho do domácího chlli con carne
-
Cibule dlouho vydží - jak to udělat,co použít (papírový sáček)
-
Cibule naložená v soli - jak připravit, udělat
-
Cibulky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Co dělat s vlhkostí v přihrádce na zeleninu v ledničce, lednici
-
Co udělat z rozvařené zeleniny
-
Cuketová pomazánka - jak připravit, udělat
-
Cuketové zelí - postup, příprava
-
Cuketový salát s rajčaty - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience
-
Dietní bramboráky, bramborové placky pečené ve vaflovači
-
Domácí hořčice s hořčicí - jak připravit, udělat
-
Domácí hořčice se zelím - jak udělat, připravit
-
Domácí hořčice z cukety a česneku - jak připravit, udělat
-
Domácí kečup - jak připravit, udělat
-
Domácí kysané zelí - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Kunovjanka" - jak připravit, udělat
-
Domácí zeleninová směs "Moravanka" - jak připravit, udělat
-
Dýně zavařená nakyselo - jak připravit, udělat
-
Dýňová chuťovka k masu - jak připravit, udělat
-
Feferonky s rozinkami - jak připravit, udělat
-
Feferonky ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hlávkový salát déle vydrží - jak to udělat, co použít (papírový sáček)
-
Hlávkový salát povadlý, zvadlý - jak, čím pomoci (voda, utěrka)
-
Hnědnutí celeru při zpracování, zavařování - jak, čím zabránit, zamezit (citronová šťáva)
-
Hořká cibule - jak se vyhnout zhořknutí cibule
-
Housenky v hlávkovém salátu - jak, čím odstranit, zbavit se (ocet)
-
Hrášek neztratí při vaření barvu - jak to udělat, co použít (cukr)
-
Hrášek v jemném sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Hrášek ve sladkokyselém nálevu - jak připravit, udělat
-
Jak dodat zeleninovým salátům česnekovou příchuť - tipy, rady
-
Jak jednoduše oloupat rajče - postup, návod
-
Jak jednoduše zbavit rajčata slupek, jak oloupat rajčata - postup, návod
-
Jak koupit kvalitní čerstvý chřest
-
Jak odstarnit zrníčka z cukety
-
Jak odstranit hmyz ze sklizené zeleniny (slaná voda)
-
Jak odstranit pálivost chilli papriček
-
Jak odstranit z nožů zápach z cibule - postup, návod (sůl)
-
Jak odstranit z přemrzlých brambor sladkou chuť, sladkost - postup, návod
-
Jak odstranit, jak zmírnit zápach při vaření květáku, kapusty - tipy, rady
-
Jak oloupat brambory vařené ve slupce snadno a rychle (studená voda)
-
Jak oloupat cibuli snadno a rychle (vřelá voda)
-
Jak oloupat rajčata (mrazák, teplá voda)
-
Jak oloupat rajče v mikrovlnné troubě - postup, návod
-
Jak poznat zda je chřest čerstvý
-
Jak poznat, zda je zelí v obchodě čerstvé
-
Jak předejít moučné chuti u nových brambor (vroucí voda)
-
Jak připravit červené hlávkové zelí - postup, příprava
-
Jak připravit lépe stravitelný okurkový salát (spařená okurka)
-
Jak připravit rajčatové mléko - postup, návod
-
Jak připravit rajčatový koktejl - postup, návod
-
Jak připravit, nachystat rajčata na plnění nádivkou - postup, návod
-
Jak rozdrtit česnek bez lisu
-
Jak rozpůlit a odsemínkovat dýni hokaido snadno a rychle - postup, návod, tipy, rady, zkušenosti
-
Jak rychle a snadno nakrájet zelí
-
Jak si doma udělat, vyrobit mletý česnek - postup, návod
-
Jak skladovat čekanku v lednici, aby zůstale déle čerstvá (vlhká utěrka)
-
Jak snadno a rychle očistit, oloupat mrkev bez škrabky
-
Jak snadno a rychle oloupat česnek pomocí uzavíratelné skleničky od marmelády
-
Jak snadno oloupat paprikové lusky
-
Jak snížit, zmenšit pálivost chilli papriček - postup, návod
-
Jak správně připravit salátovou zálivku a nač si dávat pozor - tipy, rady, doporučení
-
Jak sušit česnek - postup, návod
-
Jak to udělat, aby byla zvadlá petrželová nať opět čerstvá a svěží - postu, návod
-
Jak to udělat, aby česnek v syrovém stavu nezapáchal
-
Jak to udělat, aby křen při strouhání tolik nedráždil oči a sliznice
-
Jak to udělat, aby rozmrazovaná zelenina získala jemné aroma - postup, návod
-
Jak to udělat, aby různě velké brambory byly uvařeny současně (jehlice na pletení)
-
Jak to udělat, abychom česnek a cibuli rychleji oloupali - tipy, rady
-
Jak to udělat, co použít, aby měla cibule při restování krásnou zlatou barvu a nespálila se
-
Jak to udělat, co použít, aby nám celer při vaření nezčernal (ocet)
-
Jak to udělat, co použít, aby nám rozkrojená cibule déle vydržela a nezkazila se - postup, návod (máslo, alobal)
-
Jak to udělat, co použít, aby se nám mrkev orestovala do zlatova - tipy, rady
-
Jak uchovávat květák, aby vydržel co nejdéle čerstvý
-
Jak urychlit pečení, vaření lilku
-
Jak urychlit vaření květáku, brokolice vcelku
-
Jak uskladnit, jak uchovat nasekanou cibuli, aby vydržela 10 dnů čerstvá
-
Jak uvařit brambory rychleji (máslo, olej)