Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Zelenina, zeleninové saláty

Lehce pikantní kečup - jak připravit, udělat

Lehce pikantní kečup - příprava: Očištěnou zeleninu pokrájíme, přidáme k ní ostatní suroviny a rozvaříme. Směs propasírujeme přes síto a necháme odpařit na požadovanou hustotu. Horký kečup nalijeme do skleniček, uzavřeme,

Číst dál: Lehce pikantní kečup - jak připravit, udělat

Domácí kečup - jak připravit, udělat

Domácí kečup - příprava: Očištěná rajčata, jablka a cibule pokrájíme a rozdusíme. Přidáme cukr, sůl, ocet a koření a za častého míchání dusíme půl hodiny. Pak vše propasírujeme a ještě podusíme do zhoustnutí. Horký kečup nalijeme do

Číst dál: Domácí kečup - jak připravit, udělat

Nakládání zeleniny - Nakládané fazolové lusky

Nakládané fazolové lusky - příprava: Fazolové lusky nadrobno nakrájejte. Smíchejte sůl a koření. Lusky navrstvěte do
nádoby, každou vrstvu osolte a posypte kořením a přidejte syrovátku. Vše zatižte a přikryjte. Nechte 1-3 týdny prokvasit

Číst dál: Nakládání zeleniny - Nakládané fazolové lusky

Nakládání zeleniny - Kysané bylinkové zelí

Bylinkové zelí - příprava: Zeleninu a jablka nastrouhejte nebo nadrobno nakrájejte. Smíchejte sůl, bylinky a koření. Zeleninu a ovoce napěchujte po vrstvách do hrnce, každou vrstvu ochuťte směsí bylinek a koření se solí a případně ještě

Číst dál: Nakládání zeleniny - Kysané bylinkové zelí

Nakládání zeleniny - Kysané kedlubnové zelí s jablky

Kedlubnové zelí s jablky - příprava: Smíchejte sůl, petrželku, calvados, nakrájenou šalotku, křen, cukr a koření. Do keramického nebo kameninového hrnce navrstvěte kedlubnu a jablka, každou vrstvu posypte směsí koření se solí,

Číst dál: Nakládání zeleniny - Kysané kedlubnové zelí s jablky

Nakládání zeleniny - Kysané zelí

Kysané zelí - příprava: Zelí nastrouhejte. Smíchejte sůl, cukr a koření. Zelí napěchujte po vrstvách
do kameninového hrnce, každou vrstvu osolte a posypte kořením, případně zalijte ještě trochou solného nálevu.

Číst dál: Nakládání zeleniny - Kysané zelí

Nakládání zeleniny - Nakládané okurky

Nakládané okurky - příprava: Okurky omyjte a namočte. Mezi tím si připravte nálev. Smíchejte ingredience na nálev, přiveďte k varu a nechte vychladnout. Očistěte šalotku, kopr, zázvor a česnek a nakrájejte. Květenství kopru (okolíky)

Číst dál: Nakládání zeleniny - Nakládané okurky

Nakládání zeleniny - Výraznější sladkokyselý nálev

Na výraznější sladkokyselý nálev použijte 850 ml vody, 400 ml octa a dále 2 PL soli, 2 PL citronové nebo pomerančové šťávy a 80 g cukru.

Nakládání zeleniny - Jemný sladkokyselý nálev

Na jemný sladkokyselý nálev počítejte na 1l vody, 1/4 l octa, 1 1/2 PL soli, 1 1/2 PL citronové nebo pomerančové šťávy a 75 g cukru.

Nakládání zeleniny - Nakládaná kukuřice

Nakládaná kukuřice - příprava: Nálev přiveďte k varu a nechte vychladnout. Kukuřičné klasy povařte v nálevu doměkka a nechte vychladnout. Vidličkou oškrabejte zrna a naplňte je do sklenic. Nálev znovu přiveďte k varu a zalijte jím zrna ve

Číst dál: Nakládání zeleniny - Nakládaná kukuřice

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny