Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Karbenátky jeden jako druhý - jak to udělat, co použít, aby byly všechny stejně velké - tipy, rady

Chutné karbanátky jeden jako druhý - čeká vás příprava karbanátků ve velkém množství? Stejně velké masové kuličky vypracujete, když je vytvarujete kleštěmi na zmrzlinu. Pak karbanátky trochu přitlačte a usmažte jako obvykle.

Jak odstranit hrudky soli ve slánce - tipy, rady

Jak odstranit hrudky soli snadno a rychle? Sůl ve slánce je zase plná hrudek? Když ji několik minut ohřejete v mikrovlnce, opět se bude krásně sypat.

Plněná rajčátka jako osvěžující přesnídávka - recept

Bohatě plněná rajčátka - osvěžující přesnídávka! Vydlabaná dužinatá rajčata naplňte vajíčkem na hniličku, kostičkami salátové okurky, měkkým salámem, kapary, podle chuti koprem a lehkým jogurtovým dresinkem.

Čím nahradit kysanou smetanu v omáčce - tipy, rady, doporučení

Čím nahradit smetanu v omáčce? Chybí vám k přípravě tmavé aromatické omáčky ke smaženému či grilovanému masu trocha zakysané smetany? Nemusíte se úprkem vydat k nejbližšímu obchodu, pomohou vám náhradní ingredience. Použijte malinko smetany do kávy a přidejte pár kapek citronové šťávy.

Pikantnější bramborová příloha - jaké bylinky lze použít pro její přípravu - tipy, rady

Pikantnější bramborová příloha - bramborovou kaši můžete okořenit nejenom pepřem, solí a muškátem, jak jste zvyklí, ale i najemno nasekanou petrželkou, estragonem, kerblíkem a pažitkou. Bylinky vmíchejte do pyré až těsně před podáváním.

Číst dál: Pikantnější bramborová příloha - jaké bylinky lze použít pro její přípravu - tipy, rady

Jak se vyhnout, jak se vyvarovat při pečení dírám v koláči - tipy, rady

Udělaly se vám v koláči velké díry? Zřejmě jste použili příliš prášku do pečiva a špatně ho promíchali. Vždy kypřidlo míchejte zvlášt s moukou.

Jak to udělat, co použít, aby se buchty při pečení nepřipálily - rady, tipy

Aby se buchty nepřipálily - plechy a formy vymazávejte vždy ztuženým tukem a ne máslem. Ztužený tuk se téměř nepřepaluje, moučníky zůstanou odspoda světlé a nebudou se připalovat.

Jak zabránit sražení, zhrudkovatění smetanové omáčky pomocí kypřicího prášku - postup, návod

Jak zabránit sražení smetanových omáček? Při přidávání smetany přidejte špetku kypřícího prášku. Omáčka se nesrazí.

► Jak otevřít jednorázový mlýnek na koření Kotanyi - video, postup, návod, tipy, rady

Také vám vadí, že jsou mlýnky na koření jednorázové a nedají se znovu použít? Do mlýnku Kotanyi se dá dostat a to během několika sekund.  

Číst dál: ► Jak otevřít jednorázový mlýnek na koření Kotanyi - video, postup, návod, tipy, rady

Jak, čím zahustit vaječný likér, aby nestékal z dortu - tipy, rady

Aby vaječný likér jako dekorace dortu nestékal, je lepší ho zahustit trochou želatinového prášku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny