Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak uvařit pevné a lesklé bramborové knedlíky (škrob)

Bramborové knedlíky budou pevné a lesklé, když je budete tvarovat rukama posypanýma jedlým škrobem a trochu škrobu přidáte i do vody, v níž je budete vařit.

Jak uvařit brambory rychleji (světlé pivo)

Spěcháte s vařením brambor? Přidejte do vody trochu světlého piva.

Jak rychleji uvařit brambory (máslo)

Spěcháte s vařením brambor? Přidejte do vody lžičku másla.

Jak zabránit vytečení vejce při vaření (zápalky)

Vejce při vaření prý nevytečou, když do vody přidáte pár zápalek.

Jak uchovávat chléb, aby vydržel déle čestvý - rady, postupy

Chléb zůstane déle čerstvý, když jej zabalíte nejprve do papírového sáčku a potom do igelitu nebo mikrotenu a uskladníte jej v chladničce v přepážce na zeleninu.

Jak zbavit staré vlašské ořechy slupek (vroucí voda)

Starší vlašské ořechy snadno zbavíte slupek, když je zalijete vařící vodou a necháte je v ní vychladnout.

Jak vylepšit trojobal na řízky (nastrouhaný brambor)

Trojobal na řízky bude vláčnější a chutnější, pokud k vajíčku rozkvedlanému v mléce s moukou přidáte menší nastrouhaný brambor.

Jak připravit špenát, aby ho jedly i děti (kostičky pečiva)

Špenát obvykle nepatří mezi oblíbená dětská jídla. Aby malým strávníkům chutnal, připravte jej na másle a posypejte upraženými kostičkami pečiva nebo bílého chleba.

Jak obarvit bylinkovou polévku dozelena (špenát)

Bylinková polévka získá pěknou sytě zelenou barvu, jestliže do ní vmixujete pár spařených listů špenátu.

Jak vytvořit na pečeni křupavou kůrku (pivo, slaná voda)

Potřete-li vepřové maso 15 minut před dopečením pivem nebo slanou vodou, bude mít hezčí a křupavější kůrku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny