Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Přesolená šťáva z masa - co s ní, jak ji napravit, spravit - tipy, rady

Přesolenou šťávu z masa upravíme, povaříme-li v ní chlebovou kůrku.

Jak, čím ochutit chlebovou polévku, polévku z chleba - tipy, rady

Z tvrdého chleba můžeme připravit i chutnou polévku, například přidáním smetany, žloutku a citronové šťávy.

Hovězí pečeně - čím zahustit šťávu z výpeku, aby měla lepší chuť - tipy, rady, doporučení

Hovězí pečeni zahušťujeme strouhanou kůrkou tvrdého chleba, bude pak mít lepší chuť než při klasickém zahušťování moukou.

Tvrdší chleba - jak to udělat, aby nám změkl - tipy, rady, doporučení

Tvrdší chleba změkne, když ho dáme na několik sekund rozpéci do mikrovlnné trouby nebo o chvíli déle do obyčejné trouby.

Co se starým chlebem. Jak lze použít, co lze uvařit ze starého chleba - tipy, rady

Starý chléb osušíme, nastrouháme a použijeme na polévku, chlebový nákyp nebo k zahušťování a dochucení různých pokrmů (např. luštěninových kaší, zahušťování tmavých omáček hlavně s pivem, dušeným masům, k přípravě chlebových polévek, do česnečky), na topinky apod.

Jak uchovávat chleba v mrazáku, jak jej správně rozmrazovat - tipy, rady, doporučení

Chléb můžeme uchovávat vcelku i nakrojený v mrazničce. Pokud je nakrájený na krajíčky, každý zvlášť zabalíme do mikroténového sáčku. Před konzumací necháme v pokojové teplotě zvolna rozehřát. Stejně tak můžeme uchovávat i jiné  pečivo.

Jak, čím odstranit plíseň v chlebníku, krabici na chléb - tipy, rady

Plíseň v krabici na chléb: Chléb by se neměl ukládat v igelitových sáčcích, ale nejlépe ve lněné a čisté utěrce. Takto zabalený nezplesniví. Ve schránce na chléb se nevytvoří plíseň, když ji jednou za týden vymyjeme octovou vodou. Ocet spolehlivě ničí bakterie.

Jak to udělat, co použít, pokud chceme nakrájet chléb na co nejtenčí krajíčky - tipy, rady, zlepšováky

Čerstvý chléb krájíme ostrým nožem, který ponoříme do vařící vody. I ten nejměkčí chléb je možno takto krájet na nejtenčí krajíčky.

Jak péct domácí chleba, proč není nutné dodržovat přesné množství surovin uvedené v receptu - rady

Pro úspěšné upečení chleba není rozhodující přesné dodržování množství uvedených surovin uvedených v receptu. Nedá se totiž přesně stanovit, protože různé druhy mouky se chovají odlišně. Chceme-li dosáhnout žádoucí konzistence těsta, musíme například přidat více tekutiny nebo mouky. Chléb získá pěkný lesklý povrch, když bochník bezprostředně po upečení potřeme studenou vodou.

Jak to udělat, aby nám chleba vydržel déle čerstvý, jak uchovávat chléb - tipy, rady

Chleba nám vydrží déle, vložíme-li jej do mikroténového sáčku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny