Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak to udělat, aby nám topinky při smažení nenasákly tolik tuku - tipy, rady, doporučení

Starý chléb nejlépe zužitkujeme na topinky. Ty ale při smažení nasáknou příliš mnoho tuku. Pokud však před smažením postříkáme chléb trochou vlažné vody, topinky budou křehké a nenasáknou tolik tuku.

Jak zvýšit požitek z pití koktejlu - tipy, rady

Předem nachlazené skleničky, v mrazáku či lednici, zvyšují požitek z pití koktejlu.

Čím vším lze nahradit třtinový cukr - tipy, rady, doporučení

Třtinový cukr můžeme nahradit jiným sladidlem. Dobrou volbou je cukrový sirup nebo různé druhy jednodruhových marmelád, které už jsou ovocem ochucené.

Proč přidávat do nápojů, koktejlů ledovou tříšť, drť

Led drtíme z toho důvodu, abychom dostali do koktejlu větší množství vody, které se tam bude rozpouštět.

Jak si doma snadno udělat, vytvořit ledovou tříšť, drť - postup, návod

Ledovou tříšť (drť) snadno vytvoříme tak, že vložíme několik kostek ledu do čistého kusu látky a rozdrtíme led například dřevěnou paličkou na maso.

Brokolice - jak to udělat, co použít, aby se během vaření zmírnila její chuť - tipy, rady

Pokud nám vadí chuť brokolice, vaříme ji s kouskem chleba.

► Jak správně vařit brokolici aby byla zdravá a zelená - postup, návod

Brokolici vaříme v páře, ne ve vodě. Opranou brokolici rozebereme na růžičky, dáme na pařák, vaříme 11 minut a je hotová. Brokolici důkladně omyjeme a oddělíme růžičky od košťálu. Tvrdší košťály ponecháme raději déle v osolené vodě, aby změkly.

Co uvařit, udělat ze zbylé bramborové kaše - recept

Ze zbytku bramborové kaše uvaříme druhý den polévku, kterou zlepšíme žloutkem, okořeníme petrželkou a doplníme osmaženou žemlí nebo chlebem.

Proč přidávat do bramborové kaše tuhý sníh - tipy, rady

Přímícháme-li do bramborové kaše tuhý sníh z bílků, získá na chuti i na vzhledu.

Proč používat při přípravě bramborové kaše pouze horké mléko - tipy, rady

Při přípravě bramborové kaše používáme jen horké mléko. Použijeme-li vlažné, nebo dokonce studené, bude kaše méně vzhledná i chutná.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny