Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak to udělat, co použít, aby nám celer při vaření nezčernal (ocet)

Celer nám při vaření nezčerná, když jej vložíme před vařením na několik minut do octové vody.

Jak, čím odstranit z rukou zápach z cibule

Zápach z cibule z rukou odstraníme pomocí kuchyňské soli.  

Jak to udělat, co použít, aby měla cibule při restování krásnou zlatou barvu a nespálila se

Nechceme-li spálit jemně nakrájenou cibulku, ale mít ji krásně zlatou, postačí ji zlehka vyválet v mouce.

Jak to udělat, co použít, aby se nám mrkev orestovala do zlatova - tipy, rady

Mrkev se opraží dozlatova, přidáme-li do oleje špetku krupicového cukru.

Jak odstranit, jak zmírnit zápach při vaření květáku, kapusty - tipy, rady

Vaření květáku a kapusty doprovází nepříjemný zápach. Lze jej však odstranit, a to utěrkou namočenou v octě, kterou překryjeme pokličku hrnce.  

Jak uchovávat květák, aby vydržel co nejdéle čerstvý

Udržet květák v čerstvém stavu není problém. Namočíme stvol do mísy se studenou vodou.

Jak to udělat, co použít, aby nám ovoce po oloupání nezhnědlo

Oloupané ovoce dáváme do okyselené vody, aby nezhnědlo.

Jak snadněji oloupat citrusové plody - tipy, rady

Kůra z pomerančů a grepů se lépe oloupe, když je předtím ponoříme do teplé vody.

Jak to udělat, co použít, aby nám drobné ovoce zůstalo na povrchu koláče a nepropadlo se do těsta - tipy, rady, návody

Aby nám drobné ovoce nepropadlo při pečení do těsta, obalíme je ve směsi cukru a skořice.

Jak to udělat, aby nám zavařené ovoce i po sterilizaci nezplesnivělo

Zavařenina tak snadno nezplesniví, jestliže zavařovací sklenice ihned po naplnění a sterilování postavíme dnem vzhůru.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny