Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak to udělat, co použít, aby nám maso při pečení neztvrdlo

Aby nám maso při pečení neztvrdlo, podléváme jej vždy teplou vodou.

Jak to udělat, co použít, aby maso při pečení rychleji změklo

Maso při pečení změkne rychleji, potřeme-li jej octem.

Jak to udělat, co použít, aby maso při vaření rychleji změklo

Tuhé maso změkne při vaření, když k němu přidáme lžíci rumu. V jídle však alkohol není cítit.

Jak to udělat, co použít, aby se nudle při vaření neslepily

Vlasové nudle se při vaření v osolené vodě určitě neslepí, kápneme-li do vody pár kapek oleje.

Jak to udělat, aby se drobení do polévky snadno strouhalo

Drobení do polévky snadněji nastrouháme, přidáme-li do hmoty na špičku nože sádla.

Jak správně vařit zelňačku

Zelňačka - kyselé zelí a brambory nevaříme nikdy v jednom hrnci, ale každé zvlášť. Kyselost zelí brání bramborům změknout.

Jak uvařit slepičí vývar bez slepice

Když nastrouháme jednu menší mrkev a osmahneme na lžičce másla, zalijeme, přidáme jemné nudle a povaříme, získáme chutný falešný slepičí vývar s krásnou barvou.

Jak to udělat, jak odstranit tuk z polévky

Tuk z příliš mastné polévky odstraníme, když-ji necháme úplně vychladnout, a pak usazený tuk sebereme.

Čím, jak zvýraznit v polévce chuť mrkve

Polévka je chutnější, když nastrouhanou mrkev osmahneme.

Co udělat, co použít, když připálíme čočkovou polévku

Připálenou čočkovou polévku zachráníme, když do ní přidáme několik kapek citronu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny