Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké

Maso na řízky a bifteky, které jsme koupili v polotovarech a budeme upravovat až druhý den, dobře potřeme olejem a uschováme v chladu. Plátky masa neoschnou a budou křehké.

Jak to udělat, jak uchovábat šunku v lednici, aby zůstala déle čerstvá

Šunku uchováme déle čerstvou, když ji uložíme do porcelánové misky a dáme do chladničky.

Jak to udělat, aby se slupka z uzenin lehce sloupávala

Slupku z tvrdého salámu nejlépe stáhneme, když salám ponoříme na několik minut do teplé vody a osušíme. Pak sloupneme slupku bez potíží.

Jak vyškvařit slaninu, aby byly škvarky jemné

Slaninu vyškvaříme tak, že nejdříve dáme do hrnce trochu vody, a teprve pak přidáme nakrájenou slaninu. Škvarky budou jemnější.

Jak to udělat, co použít, aby zůstalo vepřové a drůbeží maso po upečení šťavnaté a křehké

Vepřové i drůbeží maso před pečením potřeme čistým alkoholem. Po upečení bude maso šťavnatější a křehčí.

Jak to udělat, co použít, aby párky při vaření nepraskaly

Párky při vaření nepraskají, přidáme-li do vody trochu mléka.

Jak připravit křupavé klobásky - postup, návod

Jak připravit křupavé klobásky? Tak, že je vložíme do prázdného kastrůlku, který ponoříme do většího kastrůlku s vodou a dáme péci. Při pečení se tak umocní jejich uzená vůně.

Co použít k podlévání sójového masa, aby bylo chutnější

Sójové maso bude chutnější, podléváme-li je při dušení lehce pivem.

Jak to udělat, co použít, aby byla játra po usmažení chutnější

Játra jsou chutnější, namočíme-li je na několik hodin před přípravou do studeného mléka a uložíme v chladu.

Jak to udělat, co použít, aby tuhé králičí maso před pečením změklo

Aby maso ze staršího králíka nebylo tuhé, stačí ho den před přípravou potřít olejem. Získáme velmi chutné a křehké maso.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny