Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak to udělat, abychom při pečení dortů, bábovek, chlepíčků získali rovný povrch

Těsta, která pečeme ve formách (dorty, bábovky, chlebíčky), při roztírání do forem navrstvíme více ke krajům; při pečení se povrch vyrovná.  

Jak to udělat , co použít, aby se dort dobře krájel

Dorty se nejlépe krájejí pilkovým nožem, který před krájením namočíme do vařící vody a utřeme.  

Palačinky - co přidat do těsta, aby se netrhalo a nepřipalovalo

Těsto na palačinky zaděláváme studeným mlékem a vodou, aby se netrhalo a nesmíme ho přesladit, protože přeslazené se při pečení připaluje.  

Co přidat, co použít do těsta na nudle, aby se těsto dobře válelo (olej)

Těsto na nudle se podaří lépe vyválet, když do něho přidáme trochu oleje.  

Co dělat, pokud nám kvásek nekyne

Když nám vymíchané těsto z neznámých příčin nevykyne, uděláme si nový kvásek, vpracujeme do nevykynutého těsta a necháme znovu vykynout.  

Co udělat, co použít, když se nám připeče moučník ke dnu formy - postup, návod

Když se nám upečený moučník přilepí na formu, nejdříve přejedeme po obvodu formy tenkým nožem, formu převrátíme a na její dno přikládáme mokrý hadr (když se ohřeje, opět ho namočíme), dokud se celý moučník od formy neoddělí.

Jak, čím spravit přeslazenou ořechovou nádivku

Chut' příliš sladké ořechové náplně zmírníme přidáním lžičky kakaa.

Jak to udělat, co použít, aby byl perník vláčný a netvrdnul (čaj)

Do perníku místo mléka přidáme čaj. Perník je vláčný a tolik netvrdne.  

Co přidat, co použít do litého perníku, aby zůstal dlouho vláčný

Litý perník vydrží dlouho vláčný, přidáme-li do něho jeden nebo dva nastrouhané brambory.

Jak to udělat, co použít, aby se nám palačinky při smažení nelepily a netrhaly

Smažíme-li palačinky, pánev nejdříve potřeme syrovým bramborem.   Nebudou se lepit a zůstanou celé.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny