Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Co přidat, co použít při smažení vdolků, aby nebyly tak mastné (ocet)

Vdolky nebudou tak mastné, přidáme-li do rozpáleného tuku lžíci octa.  

Závin - jak, čím zpestřit nádivku do závinu

Závin zpestříme, když do náplně z jablek přidáme kompotované mandarinky nebo broskve a řidší těsto zahustíme piškoty.

Co přidat, co použít do tvarohu, aby byl vláčný a nedrolil se

Do tvarohové nádivky na 250 g tvarohu přidáme nastrouhané vařené brambory. Tvaroh se nedrolí, je vláčnější a přitom se chuť pokrmu nenaruší.  

Jak to udělat, co použít, aby koláče zůstaly déle čerstvé

Koláče vydrží déle čerstvé, dáme-li je do plechové krabice a k nim kousek obyčejného chleba.

Co přidat, co použít do drobenky, aby byla po upečení křupavější

Drobenka na koláč bude křupavější, když do ní přidáme alespoň dvě  lžíce medu.

Jak to udělat, co použít, aby se křehké těsto nedrobilo (ocet)

Křehké těsto se nám nebude tak drobit, přidáme-li do něho několik  kapek octa.

Co použít, aby upečené koláče měly krásnou barvu (bílek, med)

Koláče dostanou lepší barvu, když je potřeme bílkem rozmíchaným  s medem.

Co přidat, co použít do těsta, aby buchty a koláče dostaly po upečení krásnou zlatou barvu

Aby těsto na buchty nebo koláč dostalo krásnou žlutou barvu, přidáme do něj trochu jemně nastrouhané karotky.

Co použít, aby těsto lépe kynulo (jogurt)

Těsto bude lépe kynout, použijeme-li místo mléka jogurt.

Jak to udělat, co použít, aby se těstoviny při vaření nepřichytily ke dnu hrnce (olej)

Těstoviny se nepřilepí ke dnu hrnce, když před vařením přidáme do vody lžičku oleje.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny