Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Co dělat, co použít, když přesolíme polévku

Přesolená polévka není žádná tragédie. Vlijeme do ní dva syrové bílky, které se v polévce srazí a odeberou polévce nežádoucí slanou chuť. Potom stačí polévku přecedit.

Čím zahustit zeleninovou polévku (tavený sýr)

Zeleninové polévky zahustíme taveným sýrem.

Jak, čím docílit pikantní chuti vývaru

Pikantní chut' vývaru docílíme nastrouhanou nivou.

Čím osladit čaj či kávu bez použití cukru (skořice)

Pokud nechcete z jakéhokoliv důvodu sladit čaj nebo kávu, ačkoliv to máte rádi, můžete si je osladit kouskem skořice (asi 3 cm). Káva nebo čaj tak získá příjemné aroma a neztratí svou původní chuť.

Jak to udělat, co použít, aby krém do dortu déle vydržel

Chceme-li, aby krémy na dortech vydržely déle, ředíme míchaný pudink do máslového krému vodou místo mlékem.

Co udělat, dojde-li nám, chybí-li nám moučkový cukr

Chybí-li nám moučkový cukr, umeleme krystalový.

Čím nahradit při pečení prášek do pečiva

Když při pečení zjistíme, že nám chybí prášek do pečiva, můžeme jej nahradit rumem.

Čím, jakou surovinou nahradit vajíčko v sekané

Syrový strouhaný brambor nahradí vajíčko v sekané.

Čím, jakou surovinou nahradit v těstě vajíčko

Vařený strouhaný brambor nahradí v těstě vajíčko.

Co použít, jak uvařit jemnější jíšku

Když jíšku zalijeme mlékem místo vodou, bude jako jemná omáčka (bešamel).

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny