Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak, čím odstranit, zmírnit zápach z rozpáleného tuku při smažení (petrželová nať)

Dáme-li při smažení na pánev trochu petrželové natě, nebude tolik cítit smažící se tuk.

Jak, čím zabránit stříkání tuku z pánve při smažení (sůl)

Smažení může způsobit nepříjemné popáleniny. Omastek z pánve nestříká, "dáme-li do něj špetku soli.

Jak, čím zabránit stříkání tuku z pánve při smažení (cedník)

Aby nám při pečení nestříkal tuk po kuchyni, přikryjeme pánev obráceným cedníkem.

Jak lépe naostřit nože? Pomůže vám solný roztok..

Kuchyňské nože půjdou lépe naostřit, když je namočíme na půl hodiny do slané vody.

Kopřivové pesto - recept, návod, postup výroby

Kopřivové pesto - suroviny: miska mladých vršků kopřiv, můžeme přidat i další bylinky – třeba popenec, šalvěj či bazalku, mandlové mléko či smetana, olej, přibližně 100 g vlašských ořechů, 3 stroužky česneku, sůl, je možné přidat i sýr. Recept: Kopřivy spaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Vložíme do nádoby na mixování, přidáme další bylinky, ořechy, česnek a přisolíme. Zalijeme trochou mléka či smetany, trochou olivového oleje, můžeme přidat i sýr. Postupně mixujeme a podle potřeby přiléváme mléko anebo olej podle potřeby. Podáváme s celozrnnými těstovinami.

Mandlové mléko - recept, postup, návod na výrobu

Mandlové mléko - mandle oloupeme a umeleme či rozmixujeme. Namočíme do tři čtvrtě litru studené vody a necháme luhovat tři hodiny, občas promícháme. Poté znovu rozmixujeme a získáme bílý pěnivý nápoj.

Jak urychlit kynutí těsta pomocí horké vody

Kynutí těsta urychlíte tak, že těsto ponoříte (samozřejmě v nějaké nádobě) do horké vody.

Jak rozkrájet 20 rajčat během 5 sekund - postup, návod

Jak rozkrájet 20 rajčat během 5 sekund? Podívejte se na toto video.

Číst dál: Jak rozkrájet 20 rajčat během 5 sekund - postup, návod

Jak odstranit vodní kámen z konvice pomocí octu, citronové šťávy - postup, návod

Vodní kámen z varné konvice odstraníme, když ji z jedné čtvrtiny naplníme octem nebo citronovou, šťávu necháme asi deset minut působit, pak dolijeme vodou a necháme povařit. Roztok necháme ještě dalších šest hodin (nejlépe přes noc) působit, teprve potom jej vylijeme a konvici důkladně propláchneme horkou vodou.

Jak skladovat maso při odmrazování mrazáku

Při odmrazování mrazáku maso zabalíme do novin, vydrží nám po celou dobu zmrazené.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny