Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak, čím vrátit lesk dřevěným rukojetím od příborů - postup, návod (olej)

Příbory s dřevěnou rukojetí, které jsou bez lesku, občas potřeme stolním olejem.

Jak to udělat, aby bylo sklo po umytí lesklé - postup návod (voda s octem a solí)

Skleněné nádobí myjeme v teplé vodě s octem a solí, krásně se pak leskne.

Jak, čím odstranit skvrny z teflonové pánve - postup, návod (prášek do pečiva)

Skvrny z teftonových pánví se speciálními povlaky zmizí, necháme-li v nich 15 minut vařit šálek vody s dvěma lžičkami prášku do pečiva a nakonec je vypláchneme.

Jak, čím vyčistit litinovou pánev - postup, návod (olej)

Litinové pánve čistíme jen horkou vodou a pak přetřeme jedlým olejem.

Jak vyčistit nerezové nádobí pomocí hadříku a jedlé sody - postup, návod

Chromované nerezové nádoby čistíme hadříkem s jedlou sodou a potom vyleštíme.

Jak, čím vyčistit pánev na smažení - postup, návod (papír a sůl)

Pánev na smažení čistíme ještě za tepla bílým papírem a solí. Jídlo v ní se pak nebude připalovat. Připravujeme-li na pánvi ryby, vyčistíme ji vyvařeným čajem  a tak ji zbavíme rybího pachu.

Jak, čím vyčistit smaltované nádobí - postup, návod (sodný nebo mýdlový roztok)

Smaltované nádobí bude opět čisté, jestliže je vymyjeme sodným nebo mýdlovým roztokem a vypláchneme vodou. Zevnitř ztmavlé hrnce vyvařte vodou s listy rebarbory.

Jak, čím vyčistit smaltované a porcelánové nádobí - postup, návod (pomerančová, citronová šťáva)

Smaltované a porcelánové nádoby se dobře vyčistí pomerančovou nebo citronovou šťávou.

Jak, čím vyčistit zašlé nádobí od čaje

Lžičky a hrníčky od čaje se krásně umyjí a vyčistí obyčejnou kuchyňskou solí.

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon) - recept, postup, návod na výrobu

Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon) - suroviny:1 kg hovězí kližky, 100 g špeku, 200 g žampionů, 3 větší mrkve, 4 středně velké cibule, 20 nakládaných perličkových cibulek, několik stroužků česneku (podle chuti), 3 lžíce rajského protlaku, 500 ml silného hovězího vývaru, olivový olej, tymián, rozmarýn, bobkový list, kousek másla, mouka, celý černý pepř sůl a půl litru kvalitního červeného vína (např. Pinot Noir, Cabernet Sauvignon nebo Merlot; obecná rada pro výběr vína vhodného při vaření zní: použijte takové, které vám chutná a druhou lahev si otevřete k jídlu).

Číst dál: Hovězí po burgundsku (Boeuf Bourguignon) - recept, postup, návod na výrobu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny