Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zajistit rychlé zmrazení ovoce v mrazničce, mrazáku

Ovoce určené ke zmrazení rozdělte nejdříve na menší porce a ty vložte do neprodyšných krabiček. aby se ovoce zmrazilo v co nejkratším čase. Zmrazené plody vám vydrží v mrazničce až 12 měsíců.

Pečicí papír se vlní - jak tomu zabránit?

Pečicí papír natřete zespodu tukem. Nebude se kroutit.

Linecké těsto se lepí na formičky - jak tomu zabránit?

Aby se linecké těsto dobře vypichovalo, formičky musí být úplně suché. Tvary z těsta vykrajujte těsně vedle sebe, protože při každém hnětení vpracováváme do lineckého těsta další mouku a cukroví už potom není tak křehké. Linecké těsto před zpracováním musí být v lednici, nemělo by se ohřívat na pokojovou teplotu.

► Jak opravit, zvláčnit sražený krém na dort?

Stává se, že krém, který připravujeme při pečení dortu, se nám srazí. Není hned třeba vyrábět nový - mísu se sraženým krémem mírně nahřejeme nad párou nebo krém pomalu a po částech vmícháme do misky s kouskem másla rozetřeného s cukrem.

Jak to udělat aby se vyválené těsto nestáhlo

Nakrájené (kupované) těsto bude lépe "listovat", když je před zpracováním necháme přibližně 20 minut odpočinout. A ještě jeden tip - vyválené těsto se nestáhne, když je na několika místech propícháme vidličkou.

Jak zajistit aby listové těsto bylo skutečně listované

Nakrájené (kupované) těsto bude lépe "listovat", když je před zpracováním necháme přibližně 20 minut odpočinout. A ještě jeden tip - vyválené těsto se nestáhne, když je na několika místech propícháme vidličkou.

Jak odstranit koření z omáčky (hřebíček, bobkový list, celý pepř) snadno a rychle

Koření do omáček (hřebíček, bobkový list, celý pepř) dáváme do sítka na čaj. Nemusímeje pak pracně vyndávat.

Číst dál: Jak odstranit koření z omáčky (hřebíček, bobkový list, celý pepř) snadno a rychle

► Čím nahradit vejce do trojobalu, panirunku

Nemáte po ruce vejce na trojobal? Snadno je nahradíte hladkou moukou rozšlehanou v mléce na řídké těstíčko. Obalování dokončíme ve strouhance.

Hořká cibule - jak se vyhnout zhořknutí cibule

Cibuli do pokrmů krájíme až úplně na poslední chvíli, protože kdybychom ji nechali dlouho na vzduchu, zhořkla by.

Jak zabránit zvlnění anglické slaniny při opékání, smažení

Plátky anglické slaniny se při opékání nebudou tak vlnit, když je předtím na chvíli (stačí jen pár minut) vložíte do mísy se studenou vodou.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny