Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jaké jehněčí maso by se nemělo kupovat

Nažloutlý tuk a velmi tmavé maso jsou známkou toho, že poražené jehně bylo starší než jeden rok. Takové maso už má až příliš intenzivni a málo lákavou skopovou příchuť.

Zálivka do salátu, salátová zálivka - recept, postup, návod, vylepšení zálivky

Ideální poměr octa a oleje pro klasickou zálivku je zhruba 1 lžíce octa a 3 lžíce olivového oleje. Kdo má salát raději hodně kyselý, ten ať smichá  tekutiny v poměru 1:2. Do zálivky patří podle chuti a typu další přísady, jako je sůl a pepř, případně hořčice atd.

► Jak spravit přesolenou rýži aby byla chutná

Máte přesolenou rýži a nevíte co s ní? "Nařeďte" ji různými dalšími neslanými potravinami a přesolená chuť se zjemní. Přidat můžete různou zeleninu na drobno nakrájenou (okurek, paprika, pórek), ale třeba i mozarellu, která neobsahuje žádnou sůl. Vyhněte se ale slaným potravinám jako je třeba šunka, sýr apod.

Čím je možné nahradit mléko v piškotovém těstu

Místo tekutiny, uvedené v předpise (voda nebo mléko), použijte čerstvě vymačkanou pomerančovou šťávu. Ta dodá piškotovérnu těstu zvláštní jemnou osvěžující příchuť.

Jak často měnit houbičku na nádobí

Houbičku na nádobí měňte jednou za týden. Díky jejím vlastnostem (udržuje v sobě dlouho vlhkost a je dovnitř přístup vzduchu) se v ní drží velké množství druhů bakterií a navíc po čase zapáchá. Pokud nemáte novou houbičku, tu co máte pečlivě properte v octě. Velkou část bakterií ocet zabije.

Jak zbavit dřevěné kuchyňské prkénko zápachu snadno a rychle

Nemůžete zbavit kuchyňské prkénko nepříjemného zápachu? Nasypte na mírně vlhké prkénko větší množství kuchyňské soli, nechte krátce působit (asi 5 minut). Pak houbičkou nebo hadříkem setřete. Nakonec prkénko opláchněte skoro vařící vodou a umyjte běžným saponátem na nádobí. Prkénko ztratí své původní pachy od cibule, ryb apod. aromatických surovin a potravin.

Jak zabránit rozvaření brambor při vaření

Pokud přidáte do brambor při vaření trošku octa, brambory se vám nerozvaří. Vařte je v přiměřeném množství vody. Čím více bude vody, tím více se vzácné látky z brambor vyluhují.

Vaří se neloupané brambory v osolené vodě?

Brambory vařte vždy v osolené vodě - loupané i neloupané.

Jak to udělat aby koblihy nenasákly moc oleje při smažení

Při smažení koblih je nutné dbát na to, aby nenasákly zbytečně moc tuku. Pomůže tomu pár kapek rumu přidaných do těsta. Při smažení alkohol  vyprchá, koblihy nenasáknou tuk a navíc budou příjemně vonět.

Jak udělat aby guláš měl hezkou barvu

Guláš bude mít pěkně výraznou červenou barvu, jestliže do něj kromě papriky přidáte i trochu rajského protlaku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny