Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak zabránit zčernání brambor před tepelnou úpravou

Nechcete, aby oloupané brambory, které máte připravené k vaření, zčernaly? Přidejte do vody několik lžic mléka. Druhá rada je oloupané brambory ponořené ve vodě přiklopit neprůhlednou pokličkou a dát do lednice.

Jak zabránit zežloutnutí květáku při vaření, tepelné úpravě

Aby květák zůstal i po uvření bílý, je dobré ho zakápnout ve vodě citronem.

Jak vylepšit smetanovou omáčku aby byla chutnější a krémovější

Také máte rádi k pečenému masu pěkně sametovou omáčku? Smetanová omáčka bude ještě jemnější, když ji našleháte. Získá i trochu víc na objemu a chutná opravdu skvěle a mnohem krémověji.

Jak dodat lepší chuť kuřecí polévce

Když budete vařit kuřecí vývar, vždy přidejte do hrnce chilli papričku a trochu citronové šťávy. Obojí dodá polévce větší říz.

Jak se vyhnout rychlému tuhnutí a loupání polevy z moučníků a dortů

Ušleháme 1 bílek se 150 9 moučkového cukru, který dvakrát prosejeme. Aby se poleva z moučníku neloupala a příliš rychle netuhla, přidáme do ní 2 kapky oleje či citronové šťávy.

Jak vyčistit, vybělit dřevěné vařečky a dřevěné prkénko

Vymačkaným citronem vyčistíte a vybělíte dřevěná prkénka, vařečky a další kuchyňské náčiní, stejně jako vnitřky zašlých skleněných váz.

Jak odstranit rybí zápach (rybinu) z nádobí a příborů

Příbory a nádobí, kterými připravujete ryby, opláchněte po umytí vodou s několika kapkami citronové šťávy. Odstraníte tak rybí pach.

Jak se zbavit pachu cibule na pánvičce

Pach z pánve po smažené cibulce zmizí, když v pánvi povaříte trochu octa se špetkou soli.

Jak udržet čerstvé maso nezkažené bez ledničky, lednice, chladničky

Nemáte na chatě ledničku? Maso uchováte delší dobu čerstvé, pokud ho zabalíte do utěrky namočené v octě. Pomoci také může, když větší množství cibule nakrájíte na kolečka a maso obložíte. Na povrchu masa se nebudou množit bakterie a maso se nezkazí.

Jak se zbavit spálené chuti u připálené rýže

Pokud se vám povedlo lehce připálit rýži, nezoufejte. Položte na ni krajíc chleba a nepříjemná spálená chuť za chvíli zmizí.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny