Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak, čím zmírnit nadýmavost kapusty - tipy, rady, doporučení

Jsou lidé, kteří trpí nadýmavostí po kapustě. Přidáním kmínu, kopru, česneku nebo majoránky do jídla těmto potížím předejdeme.

Jak vařit růžičkovou kapustu - rady, doporučení

Růžičková kapusta určená k vaření by měla být stejně velká. Před vložením do vody nakrojíme na spodku stonku růžičky křížek, aby byly všechny růžičky stejně uvařené.

Jak, čím zmírnit zápach při vaření kapusty - tipy, rady, zlepšováky

Nepříjemný pach při vaření kapusty zmírníme tím, že do vody, kde vaříme kapustu, zabalíme do kousku látky krajíček chleba.

Jak skladovat, uchovávat mrkev - tipy, rady, doporučení

Mrkev můžeme i sušit. Nakrájenou na tenké nudličky nebo kostičky. Podobně můžeme sušit i celer a petržel. Stejně tak ji můžeme mrazit a takto připravenou máme na polévku, na zeleninové základy, jako např. na svíčkovou apod. Dáme-li několik koleček mrkve do omastku při smažení, tuk se nespálí a navíc pokrm získá na chuti.

Jak, čím vylepšit chuť dušené mrkve - tipy, rady, doporučení

Chuť dušené mrkve zlepšíme tak, že do vody při vaření přidáme trochu másla a citrónovou šťávu.

Jak jednoduše pokrýt cukroví polevou - tipy, rady, zlepšováky

V receptech, kdy pečivo potíráme polevou ho raději do polevy namáčíme, pak položíme na papír na pečení a necháme chvíli v lednici ztuhnout.

Jak jednoduše slepit pečivo, cukroví marmeládou bez použití nože - tipy, rady, zlepšováky

Při slepování pečiva marmeládou, či jinými náplněmi je lepší místo klasického použití nože využít curkráský sáček, nebo klasický igelitový sáček, u kterého odřízneme růžek, marmeládou pak zdobíme středy pečiva, které pak k sobě jen přitiskneme a máme hotovo.

Jak vyválet těsto, aby se nelepilo ke stolu - tipy, rady, zlepšováky

Těsto vyválíme jednoduše mezi dvěma jen mírně pomoučenými potravinářskými fóliemi, těsto se nelepí, nešpiní okolí.

Harmonogram pečení vánočního cukroví - kdy které cukroví připravit?

Správná doba pečení a přípravy vánočného cukroví
- tak tři neděle před Štědrým dnem by jsme měli začít péct například vanilkové rohlíčky, kokosové cukroví, zázvorky, medvědí tlapky a také nazapomenout upéci perníčky
- další týden upečeme cukroví z lineckého těsta, které právě vyžaduje určitou dobu na rozležení
- jeden týden před vánočními svátky by jsme se měli pustit do cukroví z bílkových těst a vytvořit i nepečené cukroví, vyrobíme si také polevy a náplně a ozdobíme jimi již upečené pečivo
- přesně podle našich babiček a prababiček si upečeme den před Štědrým dnem vánočku a o Štědrém dnu například jablkový závin

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny