Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak před přípravou omývat husí játra, jak je upravovat - rady, doporučení

Husí játra omýváme mlékem, nikoli vodou. Upravujeme je, jsou-li menší, dušením, větší zalijeme sádlem anebo z nich uděláme paštiku.

Jak docílit křupavé kůrky u pečené husy - postup, návod

Husa pečená má pěknou chřupavou kůrčičku. Když je upečená a trouba ještě hodně rozpálená, polijeme ji naběračkou studené vody a vypečenou šťávou a ještě chvíli necháme v uzavřené nádobě.

Jak ochutit husu před pečením - rady, doporučení

Husu solíme nejlépe večer před pečením. Vetřeme i kmín a dáme do chladna uležet …

Bezinková marmeláda - recept, postup

Bezinková marmeláda - na 1 kg rozvařených prolisovaných a odpařených bezinek dáváme 500 gramů cukru a na špičku nože kyseliny citronové. Při přípravě mícháme, protože se marmeláda snadno připaluje. Typickou vůni zmírníme přidáním kolečka čerstvého citrónu.

Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava

Jeden z receptů na klasické francouzské crème brûlée. Mnohokrát ozkoušen, mnohokrát vychvalován. Zkuste jej také!   Creme brulee, crème brûlée - recept:   Smetanu nalijeme do rendlíku, společně s polovinou cukru a zahříváme, dokud smetana nezačne maličko bublat u okrajů. Začneme předehřívat troubu na 150 °C.   Mezitím si v misce rozmícháme žloutky s druhou polovinou cukru a lžičkou vanilkového extraktu.  

Číst dál: Creme brulee, crème brûlée - recept, postup, návod, suroviny, příprava

Smrkový sirup, sirup ze smrkových výhonků, pupenů - recept, postup, návod, příprava, výroba, suroviny

Smrkový sirup, sirup ze smrkových výhonků, pupenů - recept:   výhonky dobře umyjeme, necháme okapat. Plníme velkou 5litrovou láhev tak, že vložíme vrstvu výhonků asi 5 cm vysokou, prosypeme třtinovým cukrem, položíme 2 kolečka citronu a opakujeme, dokud není láhev plná. Jemně přitlačíme. Láhev převážeme celofánem a postavíme na okno na slunné místo.

Číst dál: Smrkový sirup, sirup ze smrkových výhonků, pupenů - recept, postup, návod, příprava, výroba,...

Nepečené sušenky s malinovou náplní - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Nepečené sušenky s malinovou náplní:   tuhle dobrotu si nebudete vyčítat, naopak vám za ní tělo poděkuje. Velice rychlé a zdravé sušenky. Bez mouky, vajíček a dokonce je nemusíte ani péct! Perfektní snídaně, nebo když vás honí mlsná.   Nepečené sušenky s malinovou náplní - recept: Smíchejte všechny ingredience na těsto, měla by vzniknout lehce lepkavá hmota.   Vzniklé těsto zabalte do potravinového folie a dejte odpočívat do lednice aspoň na 10 minut.   Těsto vyválejte na tloušťku asi 5 mm. Je dobré vyvalovat na pečicím papíru, aby se vám těsto nelepilo k podložce.

Číst dál: Nepečené sušenky s malinovou náplní - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Domácí ruská zmrzlina - recept: Velice jednoduchý a rychlý recept, jak si vyrobit svou vlastní domácí ruskou zmrzlinu. Bez éček, bez zbytečného cukru a navíc lahodnější chuti, než kupovaná. : )   Rozklepneme vajíčka a oddělíme žloutky od bílků.   Vyšleháme zvlášť smetanu v jedné misce, v druhé bílky a ve třetí žloutky s cukrem.   Vše smícháme.   Na dno nádoby dáme oplatek, na ni natřeme hotovou směs.   Dáme do mrazáku na 30 minut, poté vyndáme a promícháme. Opakujeme ještě dvakrát, hmota se při zmražování separuje, tak je potřeba ji promíchávat.   Zmrazenou směs přiklopíme druhým oplatkem a necháme v mrazáku pořádně zatuhnout minimálně do druhého dne.

Číst dál: Domácí ruská zmrzlina - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Makovník, makovec - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Makovec, makovník - recept: Dohromady sícháme sypké suroviny a promícháme, pak přidáme mák - zase promícháme a ostatní suroviny doporučuju promíchat zvlášť v nádobě a pak přelít do sypkých a pořádně to promíchat až z toho bude krásné těsto bez hrudek - pak vylít na plech s pečícím papírem a péct cca 20-30 minut při 170 °C (elektrická trouba).

Číst dál: Makovník, makovec - recept, postup, návod, příprava, suroviny

Jak vylepšit zmrzlinu (opilé rozinky, rozinky naložené v alkoholu)

Zmrzlině dodáte excelentní chuť, pokud při podávání nahoru nasypete několik (asi 20 ks) rozinek naložených v alkoholu (např. rumu, griotce apod.). Rozinky uchovejte v zavařovací skleničce. Budete je tak mít kdykoliv k dispozici připravené.  

Číst dál: Jak vylepšit zmrzlinu (opilé rozinky, rozinky naložené v alkoholu)

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny