Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak omývat drůbež před přípravou a jak ji zbavit nečistot na kůži - rady, doporučení (mouka, sůl)

Drůbež před omýváním posypeme trochou hladké mouky a solí a tím povrch omneme. Pak opereme ve vlažné vodě a osušíme.

Jak péct drůbež, aby měla co nejlepší chuť - rady, doporučení

Drůbež pečeme, pokud možno, hodně rychle, tím je chutnější a na povrchu lépe červená.

Jak rozpoznat mladou drůbež od staré - rady

Mladou drůbež poznáme podle toho, že má hladké světlé nohy, měkkou kůži, malý, jasně rudý hřebínek a snadno odstranitelná brka z peří.

Jak to udělat, aby se části drůbežího masa při pečení nepřipalovaly a zůstaly šťavnaté - tipy, rady, doporučení (tkanina, olej)

Pečeme-li větší drůbež, často se vyčnívající stehna pálí a vysušují. Zabráníme tomu navlhčeným kouskem bílé tkaniny v oleji, kterým drůbež přikryjeme. Povrch se nespálí, maso není vysušené, ale je křehké.

Jak to udělat, aby bylo drůbeží maso po upečení šťavnaté - tipy, rady, doporučení (citrón)

Drůbež je při pečení zvlášť šťavnatá, když ji před vložením do pečící trouby potřeme citronem.

Jak skladovat drůbeží maso, abychom vyloučili nákazu salmonelou - doporučení

Drůbež může být postižena salmonelou, proto čerstvou drůbež uskladňujeme až do zpracování při teplotě pod 60 °C a po rozmrazení vodu a šťávu z masa vylijeme. Drůbeží maso musí být vždy dobře tepelně zpracováno (při 10 minutovém prohřátí na 70 °C jsou salmonely usmrceny.

Špikování drůbežího masa - rady, doporučení

Veškerou drůbež můžeme špikovat proužky slaniny. Zvlášť vhodná jsou vysoká prsíčka. Ta napíchneme dlouhým nožem a do otvoru vsuneme slaninu. Kuře můžeme obložit plátky slaniny a omotat nití …

Jak snadno oškubat husu - postup, návod

Zabitou husu, která ještě úplně nevychladla, snadno oškubeme, aniž bychom jí potrhali kůži, když přes ni položíme mokrou utěrku a přežehlíme ji horkou žehličkou.

Jak uchovávat upečenou husu, aby co nejdéle vydržela - rady, doporučení

Pečenou husu uchováme v zimě měsíc i déle, když ji rozdělenou na porce dáme do kameninového hrnce a zalijeme sádlem, aby bylo maso potopeno.

Jak využít husí sádlo a jak ho uchovávat - tipy, rady, doporučení

Husí sádlo se hodí na chléb, k bramborám pečeným ve slupce. Rovněž tak do těst, zejména vánoček je výborné. Uchováváme ho v suchu a chladnu. Husí sádlo pomalu tuhne. Abychom tuhnutí urychlili, postavíme nádobu se sádlem do studené vody.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny