Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Bezový, bezinkový sirup z plodů černého bezu - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Bezinkový sirup z plodů černého bezu - příprava: Připravíme si šťávu na elektrickém odšťavovači nebo ručním mlýnku na ovoce. Pokud přístroje nemáme, lze bezinky rozmixovat a pak přecedit přes pláténko či plátěný pytlík. Šťavu z bezinek můžeme dobře kombinovat se šťávou z jablek, hrušek nebo vinných hroznů. Na každý litr šťávy přidáme 1,2 kg cukru a citrónovou šťávu či kyselinu citrónovou podle chuti a povaříme, až se cukr rozpustí.

Nalijeme do lahví vymytých vroucí vodou a uzavřeme korkovými zátkami či víčky vyvařenými předem ve vodě, aby se nám sirup nekazil. Pozor - bezinky silně fialově barví, použijeme na jejich zpracování gumové rukavice, fialové ruce a skvrny na látce částečně vybělíme citrónovou šťávou. Stejně jako květový bezový sirup je i ten bezinkový výborný do bylinných čajů.

 

Bezinkový sirup z plodů černého bezu - suroviny:

  • 1 l šťávy ze zralých bezinek
  • 1,2 kg cukru
  • 5 g kyseliny citrónové (nebo šťáva z citrónu)

Bez černý, bezinky - účinky na zdraví, použití, využití - zde.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny