Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Pampeliškový sirup - jak připravit, udělat

Pampeliškový sirup - příprava: Pampeliškové květy neomýváme, abychom zachovali co nejvíce pylu. Zalijeme je litrem vody a povaříme asi 10 minut. Nakonec přidáme na kousky nakrájené citrony a necháme 24 hodin louhovat. Druhý den

směs přecedíme přes plátno do hrnce, důkladně vymačkáme a do vzniklé šťávy přisypeme cukr. Roztok přivedeme k varu a vaříme podle toho, jak hustý sirup chceme. Klidně dvě až tři hodiny. Hotovou tekutinu lijeme do sklenic a ihned uzavíráme. Používáme stejně jako med.

Pampeliškový sirup - suroviny:

  • květy pampelišek (asi 300 kusu)
  • 1 kg cukru
  • 1 l vody
  • 2 citrony

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny