Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

► Hruškové čatní, čatný - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Hruškové čatní - příprava: Oloupané a jádřinců zbavené hrušky nakrájíme na kostičky, cibuli najemno, česnek prolisujeme a zázvor nakrájíme na malé kostičky. V kastrolu smícháme cukr s ovocným octem a přivedeme k varu.

Přidáme připravené hrušky, cibuli, česnek, zázvor, rozinky, koření a sůl a zvolna vaříme asi hodinu, až směs zhoustne. Horké čatní nalijeme do malých skleniček, uzavřeme víčky a obrácené dnem vzhůru necháme vychladnout. Uchováme v temnu a chladnu.

Hruškové čatní - suroviny:

  • 1 a 1/2 kg hrušek
  • 500 g hnědého cukru
  • 2 šálky jablečného octa
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • kousek zázvoru,
  • hrst rozinek
  • 1/2 lžičky mleté skořice
  • 1/2 lžičky mletého hřebíčku
  • 1/2 lžičky mleté sladké papriky
  • 2 lžičky soli

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny