Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Jak uchovávat, skladovat maso, pokud nemáme po ruce lednici

Maso vydrží déle i bez chladničky, když ho zabalíme do plátna navlhčeného  octem a uložíme na chladnější místo.

Co udělat, aby nám při smažení neopadával obal z masa

Masové výrobky, které si připravujeme ke smažení, je potřebné před  obalováním v mouce, vejcích, strouhance apod. osušit, aby obal při smažení  neopadával.

Jak obracet maso při pečení, aby zůstalo šťavnaté a nevysušilo se

Maso během tepelné úpravy obracíme obracečkou nebo dvěma lžícemi.   Neobracíme je jehlicí, protože vpíchnutím bychom podpořili vytékání šťávy  a maso by bylo suché.

Jak naklepat maso, aby zůstalo šťavnaté

Maso naklepáváme na navlhčené desce, aby nesála z masa šťávu. Abychom  zabránili zbytečnému hluku při naklepávání, podložíme pod destičku  složenou utěrku.

Jak skladovat v lednici maso na řízky a bifteky, aby neoschlo a zůstalo křehké

Maso na řízky a bifteky, které jsme koupili v polotovarech a budeme upravovat až druhý den, dobře potřeme olejem a uschováme v chladu. Plátky masa neoschnou a budou křehké.

Jak to udělat, aby se slupka z uzenin lehce sloupávala

Slupku z tvrdého salámu nejlépe stáhneme, když salám ponoříme na několik minut do teplé vody a osušíme. Pak sloupneme slupku bez potíží.

Co použít, jak to udělat, aby se maso při vaření nesrazilo (ocet)

Co dokáže ocet. Dušení masa - přidejte do vody pár lžiček jablečného octa – nesrazí se!

Jak, kde a proč uchovávat, skladovat v lednici ryby a maso

Ne všude v chladničce je stejně chladno. Každá potravina má v chladničce své vhodné místo, protože teplota v ní může kolísat od plus dvou stupňů do minus osmi stupňů. Maso a ryby proto uchováváme na nejstudenějším místě, tedy v nejspodnější přihrádce hned nad skleněnou deskou, protože teplota klesá směrem dolů.

Jak opéct maso bez tuku pomocí minerálky (na teflonové pánvi)

Opékáni masa úplně bez tuku: na pánev s nepřilnavým povrchem nalijte pár lžic minerálky a přiveďte ji k varu. Pak vložte maso a opékejte. Průběžně přilévejte vodu, aby se maso nepřipeklo.

Kotlety, steaky se na pánvičce zvlnily - co dělat?

Maso okamžitě vyndejte z pánve, položte na prkénko a ostrým nožem několikrát nařízněte tučný okraj v odstupu asi 1 cm. Dejte si ale pozor, abyste nezařízli až do masa, jinak při pečení vyteče šťáva a maso bude suché. Kotlety nebo steaky pak vraťte zpátky do horkého tuku a dopečte do konce.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny