Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Pikantní řízky - jak dodat řízkům pikantní chuť

Pokud chcete udělat řízky pikantní, potřete maso před obalováním francouzskou hořčicí. Pomoci může i hustý ostrý kečup nebo prolisovaný česnek.

Co přidat do strouhanky aby byly řízky chutnější

Řízky mohou mít skvělou chuť, když do strouhanky přimícháte např. bylinky nebo nastrouhaný sýr či kari koření.

Jak zbavit vnitřnosti (játra a ledvinky) zápachu před vařením

Ledvinky, játra a zvěřina mají specifický pach, kvůli kterému je mnoho lidí nejí. Když však maso namočíme přes noc do mléka, nejenže bude krásně  vonět, ale bude i velice křehké.

Jak zabránit vyschnutí masa při jeho naklepávání na dřevěném prkénku

Maso naklepáváme na navlhčeném prkénku. Suché prkénko z masa zbytečně vysaje mnoho šťávy.

Jak nastavit šťávu na maso když jí není dostatek

Dnes už sice můžete koupit různé přípravky, kterými nastavíte masovou šťávu, ale nemusíte je mit vždy po ruce. Co v takovém případě udělat? Maso vyndejte z pánve, do zbylého tuku nasypejte asi lžíci strouhanky a opečte ji. Potom
šťávu rozřeďte vývarem (ale stačí i vroucí vodou) a ochuťte  sójovou omáčkou, jindy zase vínem, kečupem, zakysanou smetanou či bilým jogurtem. Šťávu ještě krátce povařte. 

Jak udělat drůbeží maso křehčí a křupavější

Kuře bude obzvlášť křupavé a chutné, když kůži potřete vroucí vodou a medem. A pokud vám z něj něco zbylo, maso oddělte od kostí a druhý den dejte do smetanové omáčky. 

Jak udělat vepřové kotlety šťavnaté, šťavnětější

Vepřové kotlety před kořeněním naložte do trochy octu nebo ještě lépe mléka. Maso bude šťavnaté a to i po tepelné úpravě. Stejnou službu jako ocet či mléko udělá ananasová šťáva, ve které by se mělo maso máčet v lednici asi 2-3 hodiny. 

Nádivka do telecího hrudí

Nádivka do telecího hrudí, ale i do kuřete bude chutnější, když místo rohlíků použijete slané preclíky nebo tyčinky.

Dopékání pečeně v omáčce v troubě

Zdá se vám, že maso už je dostatečně propečené, ale když ho rozkrojíte, zjistíte, že ještě potřebuje dopéci? Nakrájejte ho tedy na plátky a v omáčce vložte zpět do trouby k dopečení. 

Jak zlepšit chuť kuřecího stehýnka bylinkami (šalvěj, tymián)

Stehýnko získá vynikající chuť, když před pečením mezi kůži a maso vsunete čerstvé bylinky (šalvěj, tymián atd.). 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny