Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ryby, maso, vnitřnosti, uzeniny

Chutná marináda na drůbeží maso

Chcete recept na chutnou marinádu na kuře? Marinádu vyrobíte z medu, pomerančové šťávy, sójové omáčky, sezamového oleje, nasekaných chilli papriček a orestovaných sezamových semínek. Kuřecí křidélka
marinádou potřete a potom je nechte přikrytá odpočívat přibližně 2 hodiny v chladnu. Pak opékejte nebo grilujte.

Jak docílit aby byly krevety šťavnaté a uchovaly aroma

Pokud možno opékejte nebo grilujte krevety ve skořápce. Tak bude maso krevet šťavnaté a zachová si své charakteristické aroma.

Proč není vhodné naklepávat maso na závitky paličkou na maso

Maso na závitky a na řizky nenaklepávejte paličkou, protože to narušuje masová vlákna. Raději po něm přejiždějte válečkem na těsto, dokud neni krásně tenké.

Čím je možné nahradit maso na cordon bleu

Cordon bleu se obvykle připravuje z telecí kýty. Pokud máte jen omezený rozpočet, můžete použít i levnější vepřové nebo krůtí libové maso.

Číst dál: Čím je možné nahradit maso na cordon bleu

Jak osmažit garnáty aby byli chutní

Garnáty smažte krátce a v ne moc horkém oleji, jinak budou tuzí. Hotoví jsou, až když ztratí sklovitý vzhled a zbarví se červeně.

Jaké jehněčí maso by se nemělo kupovat

Nažloutlý tuk a velmi tmavé maso jsou známkou toho, že poražené jehně bylo starší než jeden rok. Takové maso už má až příliš intenzivni a málo lákavou skopovou příchuť.

Kdy se mají správně solit vepřové a hovězí steaky

Vepřové i hovězí steaky zásadně solte, až když je maso téměř hotové. Pokud je osolíte hned na začátku přípravy, maso pustí většinu vody a není tak šťavnaté.

Jak zabránit zvlnění anglické slaniny při opékání, smažení

Plátky anglické slaniny se při opékání nebudou tak vlnit, když je předtím na chvíli (stačí jen pár minut) vložíte do mísy se studenou vodou.

Čím nastavit mleté maso - tipy

Do mletého masa můžeme přidat zeleninu, sýr, houby, sóju apod., takže nám tím v mase vznikne zajímavá mozaika a je ho opticky více.

Jak maso naložit do marinády aby se jí spotřebovalo co nejméně

Když vložíte maso naložené do marinády do sáčku na zamrazování, spotřebujete marinády mnohem méně, než kdybyste použili misku.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny