Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Nevařená jahodová marmeláda - jak připravit, udělat

Nevařená jahodová marmeláda - příprava: Jahody opereme, necháme okapat a očistíme. Zpracujeme jen bezvadné jahody. Jahody rozmačkáme. Přilijeme citronovou šťávu. Přidáme želírovací cukr a mícháme asi 15 minut, dokud směs

nezhoustne. Syrovou marmeládu plníme do malých skleniček. Na marmeládu nalijeme tenkou vrstvičku rumu. Skleničky uzavřeme a uložíme v chladu. Marmeládu lze skladovat jen krátce a po otevření skleničky se musí celá spotřebovat.

Nevařená jahodová marmeláda - suroviny:

  • 500 g jahod
  • 1 polévková lžíce citronové šťávy
  • 500 g želírovacího cukru 
  • 1/8 l rumu

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny