Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Meruňková povidla - jak připravit, udělat

Meruňková povidla - příprava: Meruňky omyjeme, necháme okapat, zbavíme pecek a vložíme do hrnce. Několik meruňkových pecek otevřeme louskáčkem na ořechy a jádra přidáme k ovoci. Meruňky bez vody za stálého míchání

rozvaříme. Kaši prolisujeme přes síto do hrnce. Vymačkáme citron a šťávu přilijeme. Troubu předehřejeme na 150 C (horkovzdušnou na 130, plynovou na stupeň 1). Meruňkovou kaši dáme dovnitř a za občasného míchání odpařujeme vodu, až zhoustne a neroztéká se. Povidla plníme až po okraj do skleniček, přičemž je lžící pěchujeme, abychom odstranili vzduchové bubliny. Skleničky opět postavíme do trouby, aby mohl uniknout zbylý vzduch. Jakmile se vytvoří škraloup, skleničky vyjmeme, okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Meruňková povidla - suroviny:

  • asi 1,5 kg hodně zralých až přezrálých meruněk
  • 1 citron

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny