Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Třešňový džem s angreštem a griotkou - jak připravit, udělat

Třešňový džem s angreštem a griotkou - příprava: Třešně a višně opereme, necháme okapat, zbavíme stopek a odpeckujeme. Rozmělníme v mixéru a dáme do hrnce. Angrešt opereme, necháme okapat a zbavíme okvětí a stopek.

Rozmělníme v mixéru a přidáme k rozmělněným třešním a višním. Směs zvážíme. Odvážíme speciální želírovací cukr a přimícháme. Vymačkáme citron a šťávu přilijeme k ovoci. Směs za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme tři minuty. Do horkého džemu přimícháme griotku. Provedeme rosolotvornou zkoušku. Pokud je to nutné, sebereme pěnu a horký džem plníme až po okraj do skleniček. Skleničky okamžitě uzavřeme, postavíme víčky dolů a necháme v klidu.

Třešňový džem s angreštem a griotkou - suroviny:

  • 400 g třešní
  • 400 g višní
  • 300 g nedozrálého angreštu
  • želírovací cukr v poměru 2:1 (na 1 kg ovoce 500 g želírovacího cukru)
  • 1 citron
  • 3 polévkové lžíce griotky

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny