Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Voňavý džem z červeného rybízu - recept

Voňavý džem z červeného rybízu  - příprava: Rybíz propláchneme vodou, otrháme z třapin a necháme okapat. Promícháme jej s cukrem a necháme do druhého dne uležet. Pak přidáme kyselinu citronovou, skořici a hřebíčky a na mírném plameni čtvrt hodiny povaříme.

Nakonec do džemu zamícháme rum. Nalijeme jej do skleniček, uzavřeme víčky a na 10 minut postavíme dnem vzhůru. Polovinu rybízu můžeme rozemlít, džem bude jemnější. Pokud jej připravujeme pro děti, vynecháme rum, i tak bude džem výborný.

Voňavý džem z červeného rybízu - suroviny:

  • 1 kg dobře vyzrálého červeného rybízu
  • 800 g krystalového cukru
  • 2 lžičky kyseliny citronové
  • 2 lžičky mleté skořice
  • 6 hřebíčků
  • 5 lžic rumu

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny