Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Třešňová povidla - recept

Třešňová povidla - příprava: Třešně vložíme do velkého kastrolu, podlijeme 1 a 1/2 litrem vody a vaříme tak dlouho, až se zcela rozvaří. Odstavíme a necháme do druhého dne odstát. Druhý den přidáme skořici a vanilkový cukr a znovu alespoň hodinu povaříme. Pak přidáme krystalový cukr a vaříme tak dlouho, až se při míchání za vařečkou tvoří cestička.

Vyndáme skořici, ochutnáme a případně dochutíme. Skleničky vypláchneme rumem, nalijeme do nich horká povidla, uzavřeme a na 10 minut postavíme dnem vzhůru.

Třešňová povidla - suroviny:

  • 1 kg vypeckovaných třešní
  • rum
  • 400 g krystalového cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • kousek celé skořice

 

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny