Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

K čemu lze použít sražené mléko - tipy, rady, doporučení

Sražené mléko použijeme k přípravě omelet a lívanců. Budou kypřejší a jemnější.

Co udělat s připálenám mlékem, aby ztratilo připálenou chuť - rady, doporučení

Když se nám mléko připálí, rychle ho přelijeme do jiné nádoby a hned zchladíme. Tak ztratí připálenou chuť.

Jak to udělat, aby mléko při vaření nevzkypělo, nepřeteklo přes okraj hrnce - rady, doporučení (máslo)

Mléko při vaření nevzkypí, potřeme-li okraj hrnce máslem.

Jak to udělat, aby se mléko při vaření nepřipálilo - rady, doporučení (máslo)

Mléko se nepřipálí, potřeme-li dno hrnce máslem.

Jak si doma připravit zakysané mléko - postup, návod

Mléko zkysne za necelé dva dny, přidáme-li do něj lžičku citrónové šťávy na každý čtvrtlitr a necháme stát v teple.

Jak správně svařit mléko a jak ho správně zchlazovat - rady, doporučení

Mléko svařujeme prudce, když vzkypí, odstavíme je a postavíme do studené vody, aby se rychle zchladilo a neničily se vitamíny a neznehodnocovaly bílkoviny.

Proč nenechávat mléko u okna - rady, doporučení

Mléko nedáváme zásadně k oknu. Škodí mu nejen teplo, ale i světlo, navíc ztrácí vitamín B a tuk rychle žlukne.

Jak změkčit starý tvrdý sýr - tipy, rady, doporučení (mléko)

Pomocí mléka můžeme změkčit starý tvrdý sýr - stačí ho jen namočit na několik hodin do studeného mléka

Jak jednoduše nakrájet nožem vejce na plátky - rady, doporučení

Vejce uvařené natvrdo rozkrojíme rychleji a snadno na plátky, když nůž namočíme do vařící vody a otřeme hadrem. Máme-li krájet více vajec, opakujeme postup několikrát. Stejně tak postupujeme při krájení dortu.

Jak skladovat, uchovávat vejce v lednici - rady, doporučení

Čerstvá vejce neukládáme do ledničky ani do spíže v sáčku. Ukládáme je do připravených stojánků v chladničce špičkou dolů a občas je obracíme, aby žloutek nepřilehl ke skořápce. Vejce skladujeme v chladničce nejvýše 8 až 10 dnů. Vejce vyjmutá z chladničky nedáváme rovnou vařit, jinak by popraskaly vlivem velkého teplotního rozdílu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny