Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak připravit meruňkovou glazuru vhodnou na korpusy na dorty - postup, návod

Z meruňkové zavařeniny si můžeme připravit i glazuru, kterou ochutíme korpusy na dorty. Zavařeninu velmi mírně nahřejeme, vmícháme šťávu z citronu a vše propasírujeme, uložíme v uzavřené sklenici v ledničce.

Jak upravit sušené meruňky před použitím a jak je pak použít - rady, doporučení

Sušené meruňky namáčíme v dobrém čaji nebo rumu rozředěném vodou. Ze sušených meruněk můžeme připravit i meruňkové knedlíky. Ale nesmíme je předem namáčet.

Jak sušit, usušit meruňky -postup, návod

Meruňky sušíme tak, že je rozkrojíme v půli, vyndáme pecku a rozložené na plechu sušíme přímo na plotně při mírně roztopených kamnech. Až když jsou úplně sušené, dáme je do sáčku z husté síťky a pověsíme do suché místnosti. Můžeme je rovněž sušit na sítě v troubě. Nedostatečně vysušené meruňky ale často zplesniví.

Proč konzumovat, jíst meruňky se slupkou - rady

Meruňky by se měly konzumovat se slupkou, protože stejně jako broskve obsahují látky, které mají blahodárný účinek na játra, žluč, stěny žaludku, krev a plíce.

Jak jednoduše zbavit meruňky slupky - postup, návod

Meruňky zbavíme slupky tak, že je ponoříme na chviličku do vařící vody a rychle je opláchneme studenou vodou.

Jak využít šťávu z citronů v letním období - rady, doporučení

Šťávu z citronů vymačkáme, nalijeme do formy a necháme v chladničce zmrazit. Zmrzlé kostky používáme na přípravu limonád a na ochucení čaje.

Jak uvařit žampiony tak, aby po uvaření neztmavly - rady, doporučení (citronová šťáva)

Do vody, ve které vaříme žampióny, přidáme pár klapek citrónové šťávy. Žampióny neztmavnou.

Jak uvařit rýži, aby zůstala po uvaření bílá - rady, doporučení (citrónová šťáva)

Do vody, ve které vaříme rýži, přidáme pár klapek citrónové šťávy. Rýže zůstane bílá.

Jak si připravit citronovou šťávu na několik dnů dopředu tak, aby se nezkazila - postup, návod

Citrónovou šťávu si můžeme připravit na několik dní dopředu. Svaříme 500 g cukru s půl litrem vody. Povaříme asi 15 minut a pak přimícháme 1/4 l vymačkané šťávy z citronů, promícháme a přecedíme do lahví.

Jak získat z citrónu co nejvíce šťávy - tipy, rady, doporučení

Chceme-li získat z citrónu co nejvíce šťávy, položíme ho před vymačkáním na 5 minut do horké vody.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny