Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Smažená ryba bez strouhanky, jak usmažit rybu bez trojobalu - postup, návod

Smažená ryba bez strouhanky: Očištěné porce ryby osolíme, obalíme v hladké mouce a velmi krátce smočíme v míse s vodou. Po okapání smažíme v rozpáleném oleji jako obvykle. Toto smažení má tu výhodu, že olej na pánvi zůstane čistý bez připálených drobků strouhanky.

Rybí polévka pro štíhlou linii - postup, návod

Rybí polévka pro štíhlou linii: Jestliže nám od oběda zbyde trochu smažené ryby, připravíme z ní chutnou a lehkou polévku k večeři. Osmahneme a vodou s instantním rybím vývarem zalijeme polévkovou zeleninu. Přidáme kousky masa a polévka je hotová.

Co je nutné udělat při přípravě ryby, čím, jakým kořením lze rybu okořenit - tipy, rady, doporučení

Při přípravě ryby je nutné ji - důkladně očistit (opláchnout pod tekoucí vodou, odstranit zbytky krve a kostí) - okyselit (rybu pokapeme šťávou z citrónu nebo ji vložíme do marinády) a osolit. Podle druhu přípravy ji můžeme také dokořenit pepřem, paprikou, česnekem a kořením kari. K rybě se také hodí bylinky (petrželka, kopr, řeřicha, meduňka, šalvěj, estragon, rozmarýn).

Jak kuchat rybu, nač si dávat při kuchání ryby pozor - postup, návod

Rybu kucháme tak, že ji rozřízneme od ocasu na břišní straně a z otevřené dutiny opatrně vyjmeme vnitřnosti. Při vyjímání vnitřností postupujeme od zadu do předu. Žlučový váček opatrně vyřízneme a ihned zahodíme. Rybu pak příčně nakrájíme na porce, omyjeme a osušíme. Pak už s ní pracujeme podle svých zvyklostí a fantazie.

Jak upravovat, péct platýse, aby byli dobře propečení a zachovali si správnou konzistenci - tipy, rady, doporučení

U platýsů je obzvlášť důležité opékání na silném ohni a na hodně rozpáleném tuku. Budou rychle propečení a uchovají si správnou konzistenci.

Jak zabíjet rybu, jak rybu lehce zbavit šupin - postup, návod

Rybu zabíjíme prudkým úderem do hlavy. Po omráčení zapíchneme nůž těsně za hlavou do páteře a rychle hlavu uřízneme. Pak tupou stranou nože oškrabáme šupiny, vždy od ocasu proti směru růstu šupin. Šupiny se lépe oškrábou, ponoříme-li rybu na pár vteřin do vroucí vody.

Jak péct rybu, aby se na ní vytvořila krusta - postup, návod

Rybu můžeme péct obalenou vrstvou soli, která při pečení ztvrdne. Krustu pak rozbijeme a rybu podáváme vcelku.

Jak vařit, upravovat úhoře - tipy, rady

Úhoře upravujeme na másle se šalvějí, smaženého, marinovaného, v rosolu, s polskou omáčkou apod.

Kdy při přípravě stahovat úhoře z kůže a kdy ne - tipy, rady, doporučení

Úhoře stahujeme k pečení nebo smažení. K vaření a uzení se nestahuje.

Jak vařit úhoře, na jak velké porce úhoře před úpravou, vařením nakrájet - postup, návod

Úhoře vaříme vcelku, stočíme ho do sebe tak, že má hlavu uprostřed. Když krájíme úhoře za syrova, krájíme větší kusy, neboť se při tepelné úpravě zmenšuje.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny