Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Jak oddělit bílek od žloutku tak, aby žloutek zůstal ve skořápce - postup, návod

Chceme-li použít bílek bez žloutku, pomůžeme si tím způsobem, že na obou koncích vajíčka uděláme silnou jehlicí dírky. Vejce postavíme na malý hrneček nebo sklenici, aby bílek zvolna vytékal. Žloutek pak zůstane ve skořápce. Zalepíme-li dírky vejce, uchováme tak žloutek po několik dní.

Jak našlehat tuhý sníh, jak rychle šlehat sníh z bílků - tipy, rady, doporučení

Sníh z bílků bude pěkně tuhý, pokud bílky předem hodně vychladíme. V žádném případě se však do bílků nesmí dostat část žloutku. Také tempo šlehání je rozhodující – začínáme zvolna a poté neustále zrychlujeme.

Jak to udělat, co použít, aby se dala přesolená polévka opět jíst - tipy, rady (bílek)

Přesolenou polévku budeme moci zase jíst, když do ní přidáme dva vaječné bílky. Ztuhlý bílek pohltí většinu soli. Polévku pak scedíme a bílek odstraníme. Stejně naložíme i s kalnou hovězí polévkou …

Jak, čím šlehat šlehačku, aby se nám nesrazila - tipy, rady, doporučení

Šlehačku šleháme metlou a zvolna, aby se nám nesrazila.

Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu

Koláč nebo buchtu snadno dětem nakrájíte pomocí kulatého kráječe na pizzu.  

Číst dál: Jak snadno nakrájet buchtu, koláč - použijte kráječ na pizzu

Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu

Plastové víčko od kávy může pomoci k tomu, aby vaše dítě nebylo špinavé od kapek nanuku.  

Číst dál: Jak zabránit kapání nanuku na dítě pomocí víčka od kávy z plastu

Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)

Čerstvé vejce má po vyklepnutí do misky bílek, který udrží svůj tvar. Čím více je bílek rozteklejší, tím je vejce starší.  

Číst dál: Jak poznat jestli je vejce čerstvé (hustota bílku)

Jak grilovat ryby, jak to udělat, aby se při grilování rybí kůže nezkroutila - tipy, rady, doporučení

Ryby grilujeme vždy kůží dolů, celou rybu lehce na hřbetu nařízneme, aby se nekroutila.

Jak, čím potlačit, odstranit z rybího masa rybí zápach - tipy, rady

Rybí maso před tepelnou úpravou pokapeme citronovou šťávou nebo octem. Potlačíme tak pro něho nepříjemný rybí pach.

Jak vylepšit, zvýraznit chuť uzené ryby - tipy, rady

Chuť uzené ryby můžeme ještě vylepšit tím, že ji prohřejeme buď v troubě při 50°C nebo v mikrovlnné troubě při středním výkonu.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny