Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Müsli z otrub s ovocem - recept, postup, návod, výroba, příprava

Müsli z otrub s ovocem -  2 lžíce ovesných otrub, 1 lžíce pšeničných klíčků,   1/2 hrnku kyselého mléka, jablko, po Ví pomeranče  a broskve, špetka cukru.   Otruby a klíčky smícháme s kyselým mlékem,   ovoce nakrájíme a přidáme k otrubám. Dochutíme  medem.

Mušli z otrub s jogurtem - recept, postup, návod, výroba, příprava

Mušli z otrub s jogurtem: 2 lžíce pšeničných otrub, kelímek nízkotučného jogurtu,   1/2 jablka, 2 sušené švestky, pro dochucení můžeme  přidat špetku cukru.   Otruby smícháme s jogurtem. Jablko se slupkou  nastrouháme nahrubo, švestky nakrájíme a všechno  smícháme. Pšeničné otruby je ještě lepší nahradit otrubami  ovesnými.

Losos na páře - recept, postup, návod, výroba, příprava

Losos na páře: 2 -3 filé z lososa a půl čínského zeli; na omáčku: 4 lžíce  oleje, lžíce tabaska, hrst sekaného koriandru nebo  petrželky, šťáva ze dvou citronů, sůl.   Do nádoby určené k vaření na páře dáme nahrubo
nakrájené listy čínského zeli a na ně uložíme filé  z lososa. Smícháme složky omáčky. Když je filé měkké  a čínské zeli křupavé, polijeme jídlo ostrou omáčkou.   Ryba s horkou citronovou omáčkou a rýží je rovněž
vynikající.  

Citrónová limonáda - recept, postup, návod, příprava, výroba

Citrónová limonáda - pětilitrový soudek naplníme vodou, přidáme 1 kg citronů  pokrájených na kolečka, i s kůrkou. Soudkem  dvakrát denně zakolíbáme. Lze dosladit medem dle  chuti. Za týden slijeme do lahví, láhve zašpuntujeme  a uložíme naležato.

Jablko-mrkvové müsli - recept, postup, návod na výrobu

Jablko-mrkvové müsli - suroviny:   1 jablko, 2 mrkve, 1/2 kelímku nízkotučného  jogurtu, po lžíci ovesných  otrub a sekaných ořechů, po lžíci pšeničných  klíčků a citrónové šťávy, trochu cukru na  dochucení. Recept: jablko i se slupkou a oloupané  mrkve nastrouháme nahrubo. Smícháme s otrubami,   dochutíme cukrem a citronovou šťávou.   Polijeme jogurtem, posypeme ořechy  a kličky.

Jablko-banánové müsli - recept, postup, návod na výrobu

Jablko-banánové müsli - suroviny:   6 lžic nízkotučného mléka, 4 lžíce ovesných vloček,   jablko, 1/2 banánu, po lžičce rozinek, medu, citrónové  šťávy. Recept: vločky zalijeme mlékem a necháme  přes noc stát. Ráno nahrubo nastrouháme  jablko i se slupkou, rozmačkáme banán,   obojí přidáme do ovesných vloček  i s ostatními složkami a dochutíme  citronovou šťávou.

Jak čím rozmýchat a ochutit ztvrdlou hořčici - tipy, rady, doporučení

Ztvrdlou hořčici nevyhazujeme, ale promícháme ji se šťávou z citrónu nebo pomeranče popřípadě přidáme i pár kapek jedlého oleje. Získáme tak nejen hořčici ve vhodné polotuhé konzistenci, ale vylepšíme navíc její chuť.

Kdy, v jakém případě se nedoporučuje jíst hořčici - doporučení

Hořčice se zakazuje v léčebné dietě, neboť je silným dráždidlem. Doporučuje se používat v dietním stravování raději křen, který dodává i vitamin C.

Jak, čím snížit vydatnost stravy, oběda, večeře - tipy, rady, doporučení (chilli, hořčice)

Vydatnost oběda nebo večeře snížíme jednak překořeněním kořením chilli anebo lžičkou hořčice, kterou můžeme podle chuti pojídat s jednotlivými sousty. Vědci tvrdí, že 3 gramy hořčice zvýší výměnu látek v těle.

Jak zabránit vyschnutí hořčice - tipy, rady, návod (citron)

Hořčice nevysychá, vložíme-li na její povrch kolečko citronu. Často jej vyměňujeme. Když je vyschlá, opět zvláční, přidáme-li do ní trochu octa a dobře promícháme. Můžeme ji zředit lákem z okurek.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny