Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Potraviny a vaření

Nač si dávat pozor při vaření ryby namodro - tipy, rady, doporučení

Vařené ryby namodro nikdy nebereme suchou rukou, protože bychom porušili povrchový sliz. Ruce si nejprve namočíme ve vodě.

Jak to udělat, co použít, aby byla ryba po osmažení křehká - tipy, rady (slané mléko)

Smažená ryba bude křehčí, když ji před obalením namočíme do slaného mléka.

Co lze použít na obalení ryby, v čem lze rybu obalit místo strouhanky - tipy, rady, doporučení

Ryby jsou křehké, chutné, když je nasolíme nejméně 2 hodiny před úpravou. Při obalování v trojobalu můžeme strouhanku vyměnit za kokos, sezamová semínka nebo kukuřičné lupínky.

Jak obalovat ryby, aby nám obal nezvlhnul a neopadával - tipy, rady, doporučení

Ryby na smažení neobalujeme předem, ale až těsně před smažením, protože obal zvlhne a při smažení opadává.

Jak na první pohled poznat zkaženou rybu - rady

Zkažená ryba a v rozkladu má zapadlé oči, rohovky potažené slizem, který páchne, rozměklé vnitřnosti a žábry prostoupené páchnoucím slizem, šupiny a kosti uvolněné, maso změklé.

Jak v létě uchovávat ryby, aby déle vydržely čerstvé - tipy, rady

Ryby v létě uchováme po delší dobu, když je zabalíme do čerstvě natrhaných kopřiv.

Jak to udělat, aby přesolené ryby ztratily slanost, přestaly být slané - postup, návod

Uzené a přesolené ryby ztratí slanost, necháme-li je na hodinu namočené v mléce a potom je omyjeme čistou vodou.

Jak to udělat, aby se ryba při vaření nerozvařila, jak poznat, zda je již ryba uvařená - tipy, rady

Ryby vaříme vždy bez pokličky, protože se obvykle rozvaří. Vařenou rybu poznáme, když ji vezmeme za ploutev a ta se lehce vytáhne.

Jak to udělat, aby ryba nepáchla bahnem - tipy, rady

Páchne-li ryba bahnem, ztratí tento pach, když ji vložíme na delší dobu na dřevěné uhlí nebo ji necháme na několik dní v čerstvé pramenité vodě. Můžeme ji ponořit na 15 minut do vlažného mléka nebo zlehka potřít vodou nebo opláchnout.

Jak odstranit z pánve zápach ze smažené ryby - tipy, rady (čaj)

Zápach z pánve, na níž jsme pekli rybu odstraníme tak, že v ní necháme povařit čajový vývar.

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny