Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Ovoce, povidla, zavařeniny

Jeřabiny na způsob brusinek - jak připravit, udělat

Jeřabiny na způsob brusinek - příprava: Jeřabiny otrháme a opereme, v kastrolu podlijeme troškou vody a asi 20 minut povaříme. Pak přidáme krystalový a vanilkový cukr, skořici a tlučené hřebíčky a badyán a vaříme doměkka. Ke konci varu jeřabiny částečně rozmačkáme, přidáme želírovací přípravek a kyselinu citronovou, obojí rozmíchané v trošce cukru, a chvilku povaříme.

Číst dál: Jeřabiny na způsob brusinek - jak připravit, udělat

Jeřabinový kompot - jak připravit, udělat

Jeřabinový kompot - příprava: Vodu svaříme s cukrem, vložíme do ní odstopkované a dobře oprané jeřabiny a povaříme dosklovita. Poté jeřabiny vyjmeme děrovanou naběračkou a dáme do sklenic. Zalijeme převařeným cukerným roztokem, uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Jeřabinový kompot - jak připravit, udělat

Ovocná přesnídávka - jak připravit, udělat

Ovocná přesnídávka - příprava: Ovoce očistíme, oloupeme, popř. vypeckujeme, pokrájíme, podlijeme půllitrem vody a rozvaříme. Pak směs rozmixujeme ponorným mixérem, přidáme krystalový a vanilkový cukr, pudinkový prášek rozmíchaný ve 1/4 litru vody a povaříme dohusta.

Číst dál: Ovocná přesnídávka - jak připravit, udělat

Povidla z různých druhů ovoce - jak připravit, udělat

Povidla z různých druhů ovoce - příprava: Jablka a hrušky oloupeme a zbavíme jádřinců, švestky vypeckujeme a všechny druhy ovoce umeleme. Promícháme s octem a necháme do druhého dne rozležet. Pak za stálého míchání vaříme asi půl hodiny do zhoustnutí, přidáme cukr a rum a ještě 5 minut povaříme.

Číst dál: Povidla z různých druhů ovoce - jak připravit, udělat

Ovoce v rumu - jak připravit, udělat

Ovoce v rumu - příprava: Do 3-5 l sklenice vrstvíme ovoce tak, jak dozrává. Začneme jahodami, posypeme je cukrem a zalijeme rumem tak, aby byly akorát ponořeny. Pak postupně přidáváme třešně a další druhy ovoce a vždy je posypeme cukrem a zalijeme rumem.

Číst dál: Ovoce v rumu - jak připravit, udělat

Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat

Barevný míchaný kompot - příprava: Jahody očistíme, opereme a větší úhledně překrájíme. Nektarinky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Kiwi oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo na kolečka.

Číst dál: Barevný míchaný kompot - jak připravit, udělat

Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat

Drobné ovoce ve vlastní šťávě - příprava: Dobře vyzrálé, přebrané a očištěné drobné ovoce opereme a necháme dobře okapat. Potom ho skládáme buď promíchané, či po vrstvách, do sklenic a průběžně je prosypáváme jemným krystalovým cukrem. Uzavřeme víčky a sterilujeme 20 minut při teplotě 85 C.

Číst dál: Drobné ovoce ve vlastní šťávě - jak připravit, udělat

► Míchaný ovocný kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Míchaný ovocný kompot - příprava: Jablka a hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na plátky nebo na osminky a vložíme do vody okyselené kyselinou citronovou, aby nezhnědly. Švestky zbavíme stopek a vypeckujeme, víno otrháme.

Číst dál: ► Míchaný ovocný kompot - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Rebarborový kompot s jahodami - jak připravit, udělat

Rebarborový kompot s jahodami - příprava: Rebarborové řapíky nakrájíme na kostičky, promícháme s cukrem a necháme 2 hodiny stát. Pak je zahříváme tak dlouho, až pustí šťávu, a necháme vychladnout. Šťávu z rebarbory svaříme

Číst dál: Rebarborový kompot s jahodami - jak připravit, udělat

Rebarborový kompot - jak udělat, připravit

Rebarborový kompot - příprava: Vodu svaříme s cukrem, skořicí, hřebíčky a kůrou z dobře omytého citronu. Rebarborové řapíky oloupeme, nakrájíme na kostičky, vložíme do sklenic a zalijeme nálevem. Uzavřeme víčky a

Číst dál: Rebarborový kompot - jak udělat, připravit

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny