Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Chmelová limonáda - recept, postup výroby, návod

Chmelová limonáda - suroviny: 4 hrsti sušených chmelových šištic,   1 hrst chmelových granulí (není nutné),   1 litr citronové šťávy,   ½ kg medu, ½  kg třtinového cukru,   1 celý svitek skořice,   kousky citronové kůry,   hrst jablečných slupek,   1 l vody.

Chmelová limonáda - recept: vodu a cukr svaříme v dostatečně velkém hrnci tak, aby vznikl cukrový sirup. Přidáme 3 hrsti chmelových šištic, skořici, citronovou kůru a jablečné slupky. Promícháme, přiklopíme pokličkou a vaříme tři čtvrtě hodiny na mírném plameni. Poté scedíme a necháme vychladnout. Teprve pak přidáme med, který by jinak ztratil účinné látky. Přilijeme citronovou šťávu a přidáme další hrst chmele, dále už ale nevaříme. Můžeme přidat i hrst chmelových granulí. Tekutinu promícháme a scedíme do lahve. Necháme uležet v lednici 14 dní až měsíc.

Letní chmelová limonáda: do velké sklenice nasypeme led, mátu a skrojky limety či citronu. Nalijeme 5 cl chmelového základu, dolijeme půl litrem sodovky a promícháme.

chmelova-limonada-recept-postup-navod-vyroba

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny