Jsme na Facebooku. Pokud chcete dostávat info o nových zlepšovácích, klikněte zde.

Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept, postup, návod, příprava, suroviny, ingredience

Cizrnová polévka, polévka z cirzny - recept: V hrnci zahřejte olej a za častého míchání osmahněte celer s cibulí. Po deseti minutách poprašte kmínem a smažte ještě minutu. Zvyšte plamen, přilijte vývar, přidejte rajčata a cizrnu, opepřete. Osm minut zlehka vařte, pak přidejte fazolky a citronovou šťávu. Před podáváním dochuťte a posýpejte trochou kůry a sekanými bylinkami.

Cizrnová polévka, polévka z cirzny - suroviny:

  • 1 lžíci olivového oleje
  • 2 řapíky celeru, nasekané
  • cibuli nakrájenou nadrobno
  • 2 lžičky mletého kmínu, nejlépe římského
  • 600 ml zeleninového vývaru
  • 400g plechovku sekaných rajčat s česnekem
  • 400g plechovku cizrny, propláchnuté
  • 100 g fazolí, dle chuti
  • kůru a šťávu z 1/2 citronu
  • sůl a pepř na dochucení
  • hrst čerstvého koriandru

Do cizrnové polévky můžete také přidat plátky paprikové klobásy, choriza nebo čabajky.

Zdroj článku: Česká televize, Prima TV

Další rady v kategorii

MUDr. Zbyněk Mlčoch Kuřákova plíce.cz Bezplatná právní poradna.cz Psychotesty online.cz Moje starosti.cz Příznaky a projevy nemocí Rady a návody Bylinky pro všechny